Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool caută înlocuitor pentru Klopp, iar englezii știu deja un nume surpriză gata să vină pe Anfield

Ion Alexandru

Publicat 27/01/2024 la 15:11 GMT+2

Liverpool este în căutarea unui nou manager, care să continue munca lui Klopp. S-a vehiculat deja numele lui Xabi Alonso, Nagelsmann sau chiar Steven Gerrard, dar site-ul englez The Athletic avansează, cu argumente, o altă variantă.

Jürgen Klopp machte den FC Liverpool wieder erfolgreich

Credit imagine: SID

Liverpool se dezmeticește cu greu din șocul anunțului care a uimit lumea fotbalului. Klopp va părăsi Anfield la finalul acestui sezon, iar golul lăsat de neamț este foarte greu de umplut. Forța coeziunii dintre Klopp, Jucători, Club și Fani a generat o atmosferă senzațională, dar și trofee. Alegerea lui Klopp de a-și lua un an de pauză a produs multă tristețe în rândul fanilor, dar conducerea clubului nu are timp de lamentări. Managerul german a reprezentat foarte mult pentru tot ambientul de pe Anfield și orice alegere viitoare va fi cu atât mai dificilă.
Klopp a exclus posibilitatea ca decizia sa să fie schimbată și să rămână în postul său, așa cum a făcut Sir Alex Ferguson la Manchester United în 2002, înainte de a rămâne la Old Trafford încă 11 ani.
"Nu, nu m-aș răzgândi. Dacă aș câștiga totul în acest sezon, nu m-ar răzgândi", a insistat el."Trebuia să iau decizia. M-am gândit bine. Este independent de orice fel de rezultat în acest sezon. Cea mai mare realizare este că văd că există o bază foarte bună pentru această echipă. De aceea este un moment bun să oferi ;ansa altcuiva" a clarificat situația managerul german.
Un lucru este foarte clar: oricine ar veni în vară va avea o misiune foarte complicată în era post Klopp. Exemplele recente din Premier League sunt elocvente. Manchester United nu a mai câștigat titlul de la plecarea lui Sir Alex Ferguson în 2013 și perspectivele nu sunt nici acum foarte bune, iar Arsenal abia acum începe să-și revină după ce Arsene Wenger a plecat în 2018.
Citește și:

Variantele lui Liverpool

Klopp a anunțat conducerea lui FC Liverpool că va renunța la jobul său încă din luna noiembrie, iar căutarea pentru un înlocuitor a început încă de atunci.
Cei de la Liverpool ar putea opta pentru unul dintre cei mai în vogă antrenori ai momentului. Xabi Alonso a transformat-o pe Leverkusen într-o forță a Bundesligii. Încă neînvins în acest sezon pe banca tehnică a nemților, Alonso a jucat 6 sezoane pentru Liverpool. Această variantă pare tot mai plauzibilă, având în vedere faptul că Real Madrid, echipa despre care se spunea că îl va aduce pe Alonso în vară, i-a prelungit înțelegerea lui Carlo Ancelotti.
Chiar și așa, antrenorul a avut o primă reacție, refuzând să vorbească despre o posibilă plecare în Premier League, lăsând însă deschisă o fereastră pentru viitor, în ciuda faptului că gândul lui este acum doar la echipa pe care o pregătește.
"Am un mare respect și admirație pentru Jurgen. Am fost foarte surprins. Concentrarea mea este Leverkusen. Momentan sunt foarte fericit aici. Încă am o mare motivație și sunt foarte mulțumit de club și de echipă. Nu știu ce se va întâmpla în viitor", a spus tehnicianul, atunci când fost întrebat despre o posibilă mutare în Anglia.
Site-ul englez The Athletric vine cu o altă variantă. Danezul de la Brentford Thomas Frank este apreciat de către șefii clubului de pe Anfield. Frank a impresionat în cele trei sezoane ale sale în Premier League cu echipa londoneză pe care a preluat-o din Championship, iar stilul său de joc se aseamănă cu cel al lui Klopp. Thomas Frank vrea o echipă care să mențină presiunea asupra adversarului pentru recuperare rapidă a mingiei. Energia pe care îl cere jucătorilor săi este un alt element similar cu abordarea pe care Klopp a implementat-o ​​la Liverpool.
Thomas Frank
Frank este cunoscut și pentru personalitatea sa deosebită exprimată de multe ori vulcanic la marginea terenului, dar și în conferințele de presă, la fel ca Klopp.
Ange Postecoglou de la Tottenham și managerul lui Brighton, Roberto De Zerbi, ar putea fi și ei în cursă, conform presei engleze.
Liverpool intenționează să numească un nou director sportiv înainte de a decide asupra următorului lor manager. Neamțul Jorg Schmadtke va părăsi clubul la sfârșitul perioadei de transfer din ianuarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo