Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City s-a calificat în finala FA Cup. Bernardo Silva, eroul "cetățenilor" contra lui Chelsea

Andrei Nicolae

Publicat 20/04/2024 la 21:15 GMT+3

Manchester City își va apăra trofeul Cupei Angliei cucerit anul trecut, după ce a reușit astăzi să o învingă pe Chelsea în semifinalele competițiie. Jocul prestat de elevii lui Pep Guardiola nu a fost extrem de bun, însă golul lui Bernardo Silva de pe final a decis duelul de pe Wembley.

Bernardo Silva (Manchester City), buteur face à Chelsea en demi-finale de la FA Cup

Credit imagine: Getty Images

Prima semifinală din FA Cup nu a oferit foarte multe acțiuni periculoase în prima repriză. Prima ocazie cu adevărat importantă a venit abia în minutul 37, când Cole Palmer l-a pus serios la încercare pe Stefan Ortega, care a avut o intervenție formidabilă.
În finalul primei reprize, Kevin De Bruyne a căzut în careu, iar colegii săi au solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri, însă arbitrul Michael Oliver a fost de neînduplecat. Scorul final al primei reprize a fost astfel 0-0, la capătul a 45 de minute în care niciuna dintre cele două combatante nu au părut că s-au forțat.
După ieșirea de la cabine, Chelsea a avut o ocazie importantă prin Nicolas Jackson, care nu l-a putut învinge însă pe Stefan Ortega. Câteva minute mai târziu, a fost rândul lui Djordje Petrovic să respingă foarte bine un șut trimis de Phil Foden.
Citește și:

City merge în finala Cupei Angliei, unde își va apăra trofeul cucerit anul trecut

În minutul 55, Chelsea ar fi putut primi o lovitură de la 11 metri, după ce Cole Pamer l-a lovit cu mingea în mână pe Jack Grealish dintr-o lovitură liberă. La fel ca în prima repriză, Oliver nu a arătat spre punctul cu var, fiind ajutat și de arbitrii de la VAR.
După acest moment, jocul ambelor echipe s-a mai calmat, însă pe final de meci, Manchester City a dat lovitura prin Bernardo Silva. În minutul 84, lusitanul a profitat de o minge care a ajuns în dreptul său și l-a învins pe Petrovic, deblocând tabela.
După acel moment, Chelsea nu a avut puterea să egaleze și să trimită meciul în prelungiri, astfel că semifinala de pe Wembley s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea trupei din Manchester. City va avea astfel ocazia să își apere trofeul cucerit anul trecut și să câștige un nou trofeu sub comanda lui Pep Guardiola.
Mâine va avea loc și cea de-a doua semifinală a Cupei Angliei, unde Manchester United va da piept cu divizionara secundă Coventry.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo