Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, victorie spectaculoasă cu Luton Town în FA Cup. Haaland, 5 goluri și o premieră după 54 de ani

Andrei Nicolae

Publicat 27/02/2024 la 23:58 GMT+2

Manchester City s-a calificat în sferturile Cupei Angliei, după ce a obținut o victorie răsunătoare în fața lui Luton Town, scor 6-2. Erling Haaland și Kevin De Bruyne au fost imperiali, trecându-și în cont 5 goluri, respectiv 4 pase decisiv. Norvegianul chiar a marcat o premieră în ultimii 54 de ani.

Erling Haaland of Manchester City celebrates scoring his team's fourth goal alongside teammate Kevin De Bruyne during the Emirates FA Cup Fifth Round match between Manchester City and Luton.

Credit imagine: Getty Images

Jucătorii lui Guardiola au început "ca din tun" partida din optimi și au deschis scorul prin Erling Haaland în minutul 3. Norvegianul a fost servit excelent de De Bruyne și l-a învins fără emoții pe Tim Krul.
În minutul 18, situația s-a repetat, iar Haaland a înscris din nou, după ce a primit o pasă decisivă din partea belgianului. Atacantul lui Manchester City a trecut pe lângă hat-trick în minutul 26, însă a ratat, după care și De Bruyne a avut o ocazie imensă.
În cele din urmă, "cetățenii" au marcat din nou și au făcut 3-0, prin același Haaland, care a reușit în cele din urmă hat-trick-ul, după o nouă pasă decisivă a lui De Bruyne. Golul primei reprize a fost însă înscris de Luton, pentru că înainte de pauză, Jordan Clark a trimis o "torpilă" care nu i-a dat nicio șansă lui Ortega. Astfel, scorul la pauză a fost 3-1 pentru City.
Citește și:

City a făcut instrucție cu Luton și merge în sferturile FA Cup

După revenirea de la cabine, Luton a înscris din nou prin același Clark și a început să le dea propriilor suporteri senzația că pot realiza o minunte. Speranțele formației de pe Kenilworth Road s-au năruit rapid, după ce City a înscris din nou în minutul 55, după repetarea aceluiași scenariu pentru a patra oară: pasă De Bruyne, finalizare Haaland.
Trei minute mai târziu, "cetățenii" au mai marcat o dată, prin același Haaland, care a înregistrat astfel o "manita" în doar 58 de minute. După a cincea reușită, norvegianul a marcat o premieră și a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri într-un singur meci de Cupa Angliei de 54 de ani încoace. Din 1970, de când George Best marca de 6 ori în tricoul lui Manchester United contra lui Northampton Town, nu s-a mai întâmplat ca un fotbliast să înscrie atât de multe goluri într-un singur duel.
Tabela de marcat a fost modificată din nou în minutul 72, atunci când Mateo Kovacic l-a învins pe Krul cu un șut de la distanță, devenind primul jucător în afară Haaland care reușește să înscrie în meci. Reușita croatului a fost și ultima din meci, care s-a încheiat astfel cu scorul de 6-2 pentru jucătorii lui Guardiola.
Astfel, Manchester City s-a calificat în sferturile competiției, la capătul unui meci plin de spectacol. Pentru "cetățeni", urmează derby-ul cu Manchester United de pe teren propriu, în timp ce Luton dă piept cu Aston Villa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo