Thomas Meunier a jucat alături de Mbappe la PSG, iar acum o face alături de Haaland, la Borussia Dortmund.
Achraf Hakimi i-a luat locul în echipa PSG-ului, iar Meunier este la al doilea sezon pentru Dortmund. Belgianul a acordat un interviu pentru L'Equipe în care i-a comparat pe cei doi mari jucători.
Cum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se află la final de carieră, Kylian Mbappe și Erling Haaland tind să devină cei mai importanți jucători din lume, iar majoritatea oamenilor din fotbal se raportează la evoluțiile lor.
Liga
Florentino Perez are în vizor trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM 6 MINUTE
Thomas Meunier a jucat astăzi în eșecul suferit de Borussia Dortmund pe teren propriu, în fața lui Leverkusen, scor 2-5. Vârful norvegian a fost indisponibil, din cauza unei accidentări la șold.

Thomas Meunier: "Kylian are un plus"

Fotbalistul nemților a fost coleg și cu Mbappe, la PSG, timp de 3 ani, între 2017 și 2020. Totuși, el a mărturisit faptul că cei doi jucători au caracteristici asemănătoare, însă din punct de vedere al tehnicii, Mbappe este peste atacantul norvegian: "Nu au același stil. Sunt doi sportivi mari, compleți, nu doar fotbaliști buni, deci au caracteristici comune: explozie, viteză, detentă, rezistență și își pot folosi foarte bine ambele picioare.
Dar, din punct de vedere tehnic, Mbappe este mai tehnic. Haaland, fizic, e un adevărat număr 9. Nu poate juca bandă, e un marcator pur sânge. Ambii sunt foarte buni, dar Kylian are un un plus.
Când ne gândim la brazilianul Ronaldo, la Thierry Henry, el are acel instinct de jucător mare care l-ar putea transforma într-o legendă a fotbalului", a precizat Meunier, într-un interviu acordat pentru L'Equipe.
"Erling ar putea deveni un jucător și mai mare decât este în prezent, dar diferența este că va avea întotdeauna nevoie de mai mult din partea echipei pentru care evoluează", a adăugat belgianul.
CITEȘTE ȘI;

Mbappe ar fi complicat transferul lui Haaland la Real Madrid

Jurnaliștii de la Marca au dezvăluit la jumătatea lunii ianuarie că oficialii de pe Santiago Bernabeu ar pregăti un pachet financiar de aproape 350 de milioane de euro pentru a-i transfera în vara acestui an și pe Kylian Mbappe, și pe Erling Haaland.
Despre interesul celor de la Real Madrid pentru cei doi fotbaliști s-a vorbit mult în ultimul an, mutările putând avea loc la finalul acestui sezon. Conform sursei citate, șefii clubului blanco ar fi vrut să ajungă la un acord cu starurile de la PSG și Borussia Dortmund în cel mai scurt timp, pentru a evita ca alte cluburi importante din Europa să-și manifeste interesul pentru vreunul dintre ei.
Pentru asta, reprezentanții 'galacticilor' ar fi creat pachetul care să acopere atât salariile jucătorilor, cât și sumele de transfer și comisioanele agenților. În această săptămână, însă, jurnaliștii de la Bild au anunțat că oficialii celor de la Real Madrid s-ar fi înțeles cu Mbappe, care va ajunge în vara pe Bernabeu, acest transfer blocând pentru moment sosirea lui Haaland în echipa lui Ancelotti.
Nemții au notat că, din cauza salariului pe care starul francez îl va încasa în Spania, transferul lui Erling Haaland pe Bernabeu se complică, șefii 'galacticilor' sperând ca norvegianul să mai rămână la Borussia Dortmund încă un sezon, urmând a încerca să-i obțină semnătura în 2023.
Romanian Liga I
CSA Steaua a cerut la TAS suspendarea barajului de promovare în Liga 1! FRF, dată în judecată
ACUM 14 MINUTE
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
ACUM 31 MINUTE