Odată restricțiile privind starea de urgență ridicate, bucureștenii pot să se delecteze cu impresionanta colecție de mașini a lui Ion Țiriac. Echipa
, din cadrul Digi Sport, a făcut o vizită la muzeul unde se află aproape 200 de mașini de lux, printre ele și cea mai nouă achiziție a omului de afaceri: Auburn Boattail Speedster, o adevărată raritate.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 2 ORE
Povestea ei e una extrem de interesantă. Această mașină era un fel de Ford Mustang al perioadei interbelice: avea două locuri și dezvolta o viteză fantastică: 174 kilometri/oră.
O mașină elitistă, dar în același timp sportivă, Auburn Boattail Speedster era la vremea respectivă un vehicul destul de accesibil pentru cei bogați. El costa "doar" 2.195 de dolari (1928), dar între timp prețul i-a crescut spectaculos, costând peste 300.000 de euro.
Cu un motor spectaculos - 8 cilindri în linie, 115 cai putere, la 3300 de rotații - conectat la o transmisie cu trei rapoarte, acesta era funcțional când mașina a fost cumpărată de Țiriac. A avut însă nevoie de recondiționare, la el lucrând cei mai buni specialiști care se ocupă de "Țiriac Collection".
Ce surprinde cel mai mult poate la Auburn Boattail Speedster sunt farurile de 13 inchi, care asigurau o vizibilitate perfectă pe timp de noapte, dar și farul ajustabil, care putea fi reglat manual de cel care conducea mașina.

Slideshow

Cea mai proaspătă achiziție din cadrul "Țiriac Collection"

5 imagini

400 de mașini în "Țiriac Collection"

În galeria lui Țiriac există aproape 400 de mașini, fiind una dintre cele mai mari din lume. Printre exponate, se numără singura colecție completă de Rolls-Royce Phantom. Printre mașinile din această colecție, există un autovehicul care i-a aparținut lui Elton John și unul care a fost în posesia ducesei de Kent.
Două dintre mașinile Phantom 4 fac parte dintr-o colecție unică de 16 exemplare. De notat că nici măcar muzeul Rolls Royce nu deține colecția completă, Țiriac trimițând din când în când câte un exemplar pentru a o întregi.
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818725.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 2 ORE
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM 3 ORE