Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Tite, i-a luat apărarea lui Neymar după recentele critici care i-au fost aduse atacantului brazilian, pentru prestaţiile acestuia sub aşteptări în tricoul campioanei Franţei, Paris Saint-Germain, în sezonul recent încheiat.
Atunci când Tite a preluat conducerea Selecao, în 2016, Neymar era extrema stângă a naţionale braziliene. Acum, selecţionerul consideră că orice antrenor care îl utilizează în bandă şi nu profită de caracteristicile acestuia de atacant central, comite o mare greşeală, scrie Globo Esporte.
"Neymar nu este o problemă, este o soluţie", a declarat Tite pentru podcastul Sexta Estrela, realizat la sediul Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF).
Serie A
Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat pentru Parma în prima etapă din Serie B
ACUM 10 ORE
"Uneori se spune că acolo (în axul central) va face mai multe greşeli. Poziţia lui îl face să comită mai multe greşeli, pentru că atunci când o va face în mod creativ, va fi decisiv", a adăugat tehnicianul.
"Dacă un antrenor îl aliniază pe Neymar în bandă, eu care urmăresc meciul îl voi trata ca pe un măgar. Restricţionează considerabil capacitatea de creaţie a unui jucător cu aceste calităţi. Creativitatea nu este constantă, este eventualitate, este circumstanţială. Va face mai multe greşeli (ca atacant central), da, pentru că sunt cerute de capacitatea sa de creaţie şi de locul în care se află".
Citește și:

Tite i-a spus lui Vinicius că este Neymar din 2014

În opinia staff-ului tehnic al Braziliei, maturizarea tinerilor atacanţi poate favoriza şi rolul lui Neymar la echipa naţională. Tite a spus că, în timpul antrenamentului, i-a impus lui Vinicius Junior, atacantul lui Real Madrid, să poată îndeplini "rolul lui Neymar din 2014".
"Eram la antrenament şi i-am spus lui Vini: 'Tu eşti Neymar din 2014, pentru că Neymar de la FC Barcelona şi la echipa naţională de atunci era Neymar care juca în bandă, iar astăzi este în centru", a mai spus selecţionerul brazilian.
Brazilia, singura echipă naţională cu cinci titluri de campioană mondială în palmares, va debuta la Cupa Mondială 2022 pe 24 noiembrie, împotriva reprezentativei Serbiei.
Sursa: Agerpres
Fotbal
France Football a publicat lista celor 30 de nominalizați la Balonul de Aur! Messi, marele absent
ACUM 11 ORE
Cupa Mondială FIFA
FIFA a modificat oficial data începerii Campionatului Mondial din Qatar! Argumentul oferit
ACUM 15 ORE