Brazilia va rămâne fără selecționer după Campionatul Mondial din Qatar, indiferent ce performanță vor obține Neymar & Co. Anunțul a fost făcut chiar de Tite, omul care conduce naționala din "Țara Cafelei" din 2016 și care nu a făcut altceva decât să-și reafirme spusele de după Mondialul din Rusia, când Brazilia a fost eliminată în sferturi de Belgia (2-1).
În contextul în care e aproape sigur că Tite nu va reveni asupra deciziei, presa sud-americană a remarcat că nu există un candidat clar la postul de selecționer al Braziliei. Oficialii Federației și-ar fi dorit un nume de rezonanță pe bancă, iar în acest sens i s-a propus lui Xavi să se alăture actualului staff tehnic, urmând să-l urmeze pe Tite în scaunul de selecționer după Qatar 2022. Xavi a refuzat atunci și între timp a ajuns la Barcelona, astfel că șefii fotbalului brazilian vor trebui să se reorineteze la finalul acestui an.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 5 ORE
Chiar dacă Xavi nu a reușit să fie convins, acela a fost un prim semnal că brazilienii sunt gata să dea naționala pe mâna unui antrenor străin. În toată istoria sa, Brazilia a avut doar 3 antrenori străini: Ramon Platero (uruguayan - 1925), Joreca (portughez - 1944) și Filpo Nunez (argentinian - 1965). Ultimii doi au condus naționala Braziliei doar pentru două meciuri, respectiv un meci, fiind deci soluții de moment într-o epocă boemă a fotbalului.
Citește și:

Brazilia va avea, aproape sigur, un antrenor străin

Intenția brazilienilor de a oferi frâiele naționalei unui antrenor străin este oarecum logică. Antrenorii brazilieni sunt practic inexistenți în Europa, dar nici la ei acasă nu mai reușesc să se impună. Mai bine de jumătate din echipele din prima ligă au antrenori străini, ceea ce este un indiciu clar privind lipsa de eficiență a școlii braziliene de antrenori.
Conform espn.com, cei care conduc destinele fotbalului brazilian sunt gata să facă un pariu riscant și să numească un antrenor fără un CV răsunător. Mai mult acesta este și argentinian, lucru care va fi extrem de greu de digerat de unii suporteri, ținând cont de rivalitatea istorică dintre Brazilia și Argentina. Este vorba despre Juan Pablo Vojvoda, antrenorul celor de la Fortaleza, care este extrem de apreciat pentru munca depusă la actuala echipă.
Cu el pe bancă, Fortaleza a terminat pe locul 4 în Serie A, ajungând în premieră în Copa Libertadores. Stilul de joc extrem de ofertant practicat de echipa lui Vojvoda le-a atras atenția șefilor federației, astfel că l-au plasat pe argentinian în fruntea listei de înlocuitori ai lui Tite.
Jorge Jesus, fost antrenor la Sporting sau Benfica, dar și în Brazilia, la Flamengo, care este în prezent liber de contract, ar fi și el o variantă. De asemenea, un alt portughez este în atenția federalilor. E vorba despre Abel Ferreira, omul care a câștigat două trofee consecutive în Copa Libertadores cu Palmeiras și care i-a pus mari probleme lui Chelsea în finala Campionatului Mondial al Cluburilor (londonezii s-au impus după prelungiri).
Așadar, e tot mai sigur că Brazilia va avea un selecționer străin începând după Cupa Mondială din acest an, dar rămâne de văzut cine va câștiga lupta pentru unul dintre cele mai râvnite posturi din fotbalul mondial.
Fotbal
VAR-ul, sintagma cheie la finalul unui sezon nebun
ACUM 7 ORE
Liga
Cum a "trădat-o" Kylian Mbappe pe Real Madrid! Dezvăluirea făcută azi în Spania
ACUM 9 ORE