Decizia afectează în mod direct și fotbalul, ținând cont că există 4 cluburi din Premier League angrenate în cupele europene. City, Chelsea, Manchester United și Wolves vor fi nevoite să facă deplasarea în alte țări sau să primească vizita unor echipe din afara Marii Britanii în luna august, odată cu reluarea sezonului din Champions League și Europa League.
Potrivit autorităților, jucătorii nu vor fi scutiți de respectarea carantinei, motiv pentru care calendarul competițiilor are șanse foarte mici să rămână intact. Delegații statelor, angajații din domeniul medical și din cel al transporturilor sunt singurele persoane scutite de intrarea în carantină, odată cu sosirea în țară.

Cum va fi afectat calendarul competițiilor

Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 2 ORE
Așadar, decizia va face imposibilă deplasarea cluburilor în Marea Britanie, fără ca meciurile să fie afectate. În acest sens, nu doar programul formațiilor din Premier League ar urma să fie afectat, ci și cel al adversarelor din cupele europene.
Real Madrid va fi nevoită să meargă la Manchester pentru returul din optimile Champions League, împotriva lui City, în timp ce LASK și Olympiacos vor trebui să facă deplasarea pe terenul lui Manchester United, respectiv Wolves, în Europa League. De asemenea, Chelsea are programat returul duelului cu Bayern la Munchen, lucru care le va da bătăi de cap oficialilor londonezi în momentul revenirii în Marea Britanie.
Rangers este o altă echipă din Marea Britanie care se luptă în cupele europene. Formația scoțiană va avea de disputat returul optimilor Europa League pe terenul lui Bayer Leverkusen.
Momentan nu a fost anunțat un comunicat oficial din partea UEFA sau de către reprezentanții ligilor din Europa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM 2 ORE
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 7 ORE