Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | Mirel Rădoi a explicat cum a fost ales Marius Marin căpitan al reprezentativei olimpice a României

Nicu Savin

Publicat 14/07/2021 la 21:52 GMT+3

Tokyo 2020 | Mirel Rădoi a oferit un interviu complex înainte de plecarea delegației României la Jocurile Olimpice, în care a explicat printre altele și cum a fost desemnat Marius Marin căpitan al României la competiția din Japonia.

Marius Marin (Romania U21)

Credit imagine: Eurosport

România va pleca joi spre Japonia, acolo unde va juca din nou la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Selecționerul Mirel Rădoi a oferit un amplu interviu pentru frf.tv, în care a vorbit pe larg despre cum a decurs pregătirea pentru turneul olimpic, despre primul adversar, reprezentativa Hondurasului, dar a specificat și ce lucruri nu ar dori să se spună despre echipa pe care o conduce după competiția din Japonia.
Printre aceste subiecte, selecționerul a explicat și criteriile după care Marius Marin a fost ales primul căpitan al reprezenativei noastre.
"Întreaga procedură a fost un mixt. Marin a fost căpitan la recentul Campionat European. După aceea am reușit să facem la nivel de grup o sociogramă, să vedem care sunt liderii formali și informali. Au reieșit 4 nume: Marius Marin, Dragoș Nedelcu, Tudor Băluță și Pașcanu, în oridnea asta. Unul din ei a plecat (n.r. Dragoș Nedelcu) și atunci am văzut și noi că Marin este un exemplu la antrenament, un jucător pe care ceilalți îl respectă în vestiar, a ieșit și în sociogramă. Probabil dacă Tudor Băluță ar fi jucat câteva meciuri, competiția ar fi fost între cei doi.", a precizat Rădoi.

Tokyo 2020 | Mirel Rădoi: "La nivel de grup se resimte o presiune"

România a căzut într-o grupă accesibilă la Jocurile Olimpice, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Ca atare, așteprtările sunt mari, iar majoritatea specialiștilor se așteaptă ca reprezentativa noastră să treacă fără probleme de faza grupelor.
Acest lucru pune însă o presiune extrem de mare pe umerii tricolorilor, iar Mirel Rădoi a recunoscut că acest factor se resimte deja, chiar dacă mai e o săptămână până la primul meci. Selecționerul a menționat însă că încearcă, alături de staff-ul său, să absoarbă această presiune de la jucători.
"La nivel de grup se resimte o presiune, e clar. Asta pentru că foarte mulți dintre ei sunt prima oară aici, sunt prima oară lucrând cu noi, e prima oară când se văd între ei, e clar că la coeziunea grupului suferim. Dar vom încerca în momentele în care avem ședință cu ei să facem ca totul să fie extrem de dinamic pentru a încerca să creăm această coeziune. Dar presiunea din acest punct de vedere este foarte mare, chiar discutam să vedem cum putem face să luăm presiunea jucătorilor pe umerii noștri. Avem câteva idei, să sperăm că sunt și cele mai bune", a adăugat selecționerul.

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama
picture

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo