Printre cele 205 de țări care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 71 nu au câștigat niciodată o medalie olimpică. Bolivia, Bosnia-Herțegovina, El Salvador, Honduras, Libia, Malta, Nepal, Nicaragua sau Palestina apar pe această listă de echipe care vor ajunge Tokyo cu intenția de a debuta pe podium. În medie, la ultimele ediții au fost câte cinci țări care au realizat această performanță.
La Jocurile de la Rio 2016, trei au debutat în clasamentul medaliilor și toate cu medalii de aur: Fiji (rugby), Kosovo (judo) și Iordania (taekwondo). La Londra 2012, Bahrain, Botswana, Cipru, Gabon, Grenada, Guatemala și Muntenegru au fost medaliate pentru prima dată. Iar patru ani mai devreme, la Beijing 2008, Afganistan, Mauritius, Sudan, Tadjikistan și Togo au obținut primele medalii din istoria lor.
World Cup Qualification CONCACAF
SUA-Honduras s-a jucat în condiții extreme! Doi jucători ai oaspeților, schimbați cu hipotermie
03/02/2022 LA 16:46

Tokyo 2020 | Situația pe continente a țărilor fără medalii

În Europa, doar Albania, Andorra, Bosnia-Herțegovina, Liechtenstein, Malta, Monaco și San Marino au vitrina cu medalii goală .
Pe continentul american, Antigua și Barbuda, Aruba, Bolivia, Insulele Virgine Britanice, Dominica, El Salvador, Grenadine, Honduras, Saint Kitts și Nevis, Nicaragua, Saint Lucia și Saint Vincent, Insulele Cayman și Belize sunt în așteptarea primelor medalii.
În Asia avem Bangladesh, Birmania, Bhutan, Brunei, Cambodgia, Laos, Maldive, Nepal, Oman, Palestina, Timorul de Est, Turkmenistan și Yemen.
Africa stă cel mai rau: Angola, Benin, Burkina Faso, Capul Verde, Republica Centrafricană, Ciad, Comore, Congo, Republica Democrată Congo, Guineea Ecuatorială, Gambia, Guineea, Guineea-Bissau, Lesotho, Liberia, Madagascar, Malawi, Mali, Mauritania, Rwanda, Sao Tomé și Principe, Seychelles, Sierra Leone, Somalia, Sudanul de Sud și Swaziland fac parte din lista lungă a țărilor care nu au câștigat medalii.
Samoa Americane, Insulele Cook, Guam, Kiribati, Insulele Marshall, Micronezia, Nauru, Palau, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu și Vanuatu sunt țările din Oceania fără medalie în istoria olimpică.

Tokyo 2020 | Țările fără o medalie de aur

Din cele 205 de națiuni care vor concura la Tokyo (Coreea de Nord a renunțat să o facă) sunt 38 care au câștigat cel puțin o medalie, dar niciodată nu au obținut aurul olimpic.
În căutarea primului loc pe podium se află Malaezia, Namibia, Filipine, Moldova, Islanda, Liban, Sri Lanka, Tanzania, Qatar, Ghana, Kârgâzstan, Arabia Saudită, Haiti, Niger, Zambia, Botswana, Cipru, Gabon, Guatemala, Muntenegru vor merge, de asemenea., Paraguay, Samoa, Senegal, Sudan, Tonga, Insulele Virgine, Afganistan, Kuweit, Barbados, Bermuda, Djibouti, Eritreea, Guyana, Irak, Mauritius, Monaco, Macedonia de Nord și Togo.
Cei care au fos cel mai aproape de aur au fost malaezienii și filipinezii, unsprezece respectiv zece medalii, dar niciuna nu este de aur.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58