Mirel Rădoi a oferit un interviu amplu pentru FRF TV înainte de plecarea spre Tokyo.

Ce s-a schimbat de la prima zi de cantonament până la plecarea spre Tokyo

Mirel Rădoi a vorbit despre schimbările care au avut loc din prima zi de cantonament până când a venit momentul plecării spre Tokyo.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
"Abordarea acum la plecare față de prima zi de cantonament diferă mult pentru că. vă spun sincer. nu mă așteptam ca o parte din jucători să fie atât de jos. După testele pe care le-am avut o parte dintre ei și acum se chinuie între ghilimele să fie la nivelul performanței, la nivelul colegilor, dar mai avem 8 zile până la primul meci și sunt sigur că putem să reglăm și aceste lucruri. Primul 11 și primul 18 la fiecare partidă se va face în funcție de ce arată la antrenamente, dar și de rapoartele pe care noi le avem zi de zi despre ei."

Presiunea tricoului naționalei

Mirel Rădoi a vorbit și despre presiunea pe care o simt jucătorii purtând tricoul echipei naționalei.
"Chiar este, eu l-am simțit de la debut. După aceea fiind obișnuit, jucând la un club mare cu presiunea spectatorilor, presiunea de a câștiga trofee și a face performanțe, pentru mine a devenit o obișnuință. Dar într-adevăr este o presiune uriașă și dacă stai să te gândești, în momentul când ai tricoul naționalei pe tine, îți trece prin cap o istorie recentă a jucătorilor care au purtat acel tricou cu acel număr. După aceea când stai să te gândești, jucătorii care au trecut pe la echipa națională, performanțele care au fost făcute, te uiți câți oameni vin la stadion, câți oameni urmăresc și în momentul ăla e clar că ai o presiune fără să vrei, fără să încerci să o ai, e a ta, trebuie să o duci cu tine. E foarte greu de controlat, o reușesc foarte puțini jucători, chiar și noi la nivelul nostru cu generația noastră, cu Chivu, Mutu, Lobonț, Contra, Ganea chiar, vorbeam despre lucrul ăsta și difera de la jucător la jucător. Era mult mai ușor de exemplu pentru jucătorii care erau în străinătate, percepeau altfel echipa națională ca mentalitate, dion punctul ăsta de vedere noi ca nație suferim și atunci când vine și acestă presiune a tricoului în plus, e clar că nu toată lumea se ridică la acest nivel."

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
  • Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama)

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47