Selecționata condusă de Mirel Rădoi este prima reprezentantă a delegației tricolore de la Tokyo care intră în competiție. Practic, Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, cu acest eveniment. România - Honduras este de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Partida reprezintă și prima apariție a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Tricolorii caută să înceapă această competiție într-o notă pozitivă.
Deși adversarul nu spune multe la prima vedere, Honduras nu poate fi deloc subestimată. A ajuns până în semifinalele ediției din 2016, iar înaintea debutului cu România a reușit o remiză impresionantă cu Germania (scor 1-1), în ciuda faptului că s-a încheiat prematur din cauza presupusului abuz rasial.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08

România va juca în albastru

După o lună dificilă, în care s-a zbătut să alcătuască un lot de jucători care au acceptat să evolueze la aceste întreceri și care au avut și acordul cluburilor, Mirel Rădoi și-a format o idee în ultimele zile despre un posibil prim "11". Echipa României pentru jocul cu Honduras ar putea arăta astfel:
Mihai Popa; Radu Boboc, Alex Pașcanu, Virgil Ghiță, Florin Ștefan; Marius Marin, Andrei Ciobanu, Eduard Florescu; Andrei Sîntean, George Ganea, Valentin Gheorghe.
Patru jucători din această echipă sunt colegi la Farul Constanța, este vorba despre Boboc, Ghiță, Ciobanu și Ganea. Jumătate din această echipă a făcut parte și din lotul României la Campionatul European U21 din primăvară. Boboc, Pașcanu, Marin, Ciobanu și Ganea au fost titulari în victoria cu Ungaria (2-1).
https://i.eurosport.com/2021/07/09/3170171.png
Naționala olimpică a încercat în aceste zile să pregătească o primă victorie și au exersat inclusiv fazele fixe. De altfel, Mirel Rădoi a vorbit despre acest capitol și în urmă cu câteva zile.
"Honduras este o echipă pe care dacă o lași să joace va fi foarte periculoasă. Dacă nu încerci să-i limitezi situațiile de atac pozițional îți va crea mari probleme. La fazele fixe au o talie destul de bună. În schimb, suferă pe tranziția pozitivă a adversarului, sunt foarte lenți în tranziția negativă, chiar și la fazele fixe au unele momente când pierd marcajul. Vreau să încercăm să stăm cât mai sus și să creăm probleme Hondurasului pentru că dacă o vom lăsa să joace e o echipă destul de dinamică și de mobilă și poate crea probleme oricărei echipe din această grupă", a declarat Rădoi.
  • Jocurile Olimpice încep de miercuri, 21 iulie, în direct pe Eurosport, cu partidele din competiţia de fotbal. Programul transmisiunilor este aici.
La ședința tehnică oficială de azi, desfășurată online din cauza efectelor pandemiei, s-a stabilit că România va juca în albastru complet, echipamentul special.

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Tricolorii fac parte din Grupa B la Jocurile Olimpice, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Primele două clasate se califică în sferturile de finală.
Program România la Jocurile Olimpice
Honduras - România - joi, 22 iulie, ora 14:00 (Kashima)
România - Coreea de Sud - 25 iulie, ora 14:00 (Kashima)
România - Noua Zeelandă - 28 iulie, ora 11:30 (Sapporo)
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47