Honduras și Germania au jucat astăzi un meci amical, ultimul pentru fiecare reprezentativă înainte de startul oficial la turneul olimpic. Meciul amical jucat la Wakayama (Japonia) s-a desfășurat în spatele porților închise, având un format des folosit la partidele de pregătire: 3 reprize de câte 30 de minute.
Confruntarea nu a ajuns însă la final, deoarece echipa Germaniei s-a retras de pe teren în minutul 85. Motivul invocat de nemți a fost că fundașul Jordan Torunarigha (23 de ani) a primit insulte rasiste din partea adversarilor.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
"Meciul s-a terminat cu 5 minute mai devreme, la scorul de 1-1, deoarece jucătorii Germaniei au ieșit de pe teren ca urmare a insultelor rasiste primite de Jordan Torunarigha", notează contul oficial de Twitter al Germaniei.

Tokyo 2020 | Germania a ieșit de pe teren în meciul cu Honduras, invocând insulte rasiste

Nu este pentru prima dată când Jordan Torunarigha se confruntă cu asemenea probleme. În meciul jucat de echipa sa contra lui Schalke în stagiunea precedentă, fundașul a fost insultat rasial de suporterii "minerilor", iar SChalke a fost amendată cu 50.000 de € pentru acel incident.
Așa cum arată comunicatul oficial al neților, scorul era 1-1 în momentul întreruperii partidei. Honduras a deschis scorul în prima dintre cele 3 reprize, iar Germania a egalat prin Felix Uduokhai (Augsburg) în ultima treime a meciului.
Cei din Honduras au postat și ei pe rețelele de socializare după meci, însă au specificat doar rezultatul final, fără a aminti nimic despre episodul din minutul 85.
Din punct de vedere sportiv, rezultatul din meciul de azi reprezintă un semnal de alarmă pentru Mirel Rădoi și jucătorii săi, deoarece Hondurasul este prima adversar al României la Jocurile Olimpice. Tricolorii au ajuns și ei în Japonia și se pregătesc intens de debutul împotriva Hondurasului.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47