Rădoi a avut destul de multe probleme când vine vorba de alcătuirea lotului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lotul Olimpic a avut parte de mai multe modificări pe parcurs, din cauza deciziilor cluburilor de a nu-I lăsa pe fotbaliști să participe. Unii dintre ei s-au aflat chiar în cantonamentul de la Mogoșoaia, dar au trebuit să plece.
Gică Popescu a vorbit despre situația neplăcută cu care s-a confruntat Mirel Rădoi și e de părere că jucătorii ar fi trebuit să fie lăsați să participe.
”E greu să le spui unor jucători să nu participe la o competiție atât de importantă. Eu nu am avut şansa să joc la Olimpiadă. Mi-ar fi plăcut să am în palmares o participare la Jocurile Olimpice, însă nu s-a întâmplat. Era normal să îi lăsăm pe jucători. Cred că toate cluburile ar fi trebuit să ia această hotărâre, fără să mă bag totuşi în bucătăria internă a fiecăruia.
Olympic Games
Honduras – România 0-1 LIVETEXT. Tricolorii s-au impus în primul meci de la Tokyo
21/07/2021 LA 13:59
Până la urmă, aceşti jucători reprezintă Romania, reprezintă cluburile noastre şi atunci când fac performanţă la echipa naţională este totodată şi performanţa cluburilor de unde provin", a declarat Gică Popescu pentru Farul Constanța TV.

Farul Constanța a lăsat cei mai mulți fotbaliști la JO. Ce spune Hagi

Viitorul și Farul au fuzionat, iar Gică Hagi a devenit manager tehnic al echipei. Duelul cu UTA Arad va fi primul după fuziune, fiind și prima etapă a noului sezon din Liga 1. În plus, va fi și revenirea lui Hagi, după un an de pauză în antrenorat.
Farul Constanța are 5 jucători prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gică Hagi a vorbit și el despre această situație și despre decizia lui de a lăsa atâția fotbaliști să participe.
"Cei care am jucat la națională cred că asta simțim. La mine s-a văzut acest lucru. Chiar dacă ar trebui să lăsăm un număr important de jucători... e o șansă unică pentru jucători să ajungă acolo (n.r - la Jocurile Olimpice) și să aibă o trăire și un sentiment aparte. Sperăm ca ca ei să facă rezultate bune, cel puțin cei din România.
Noi așa ne-am comportat, clubul nostru așa a făcut. Asta a fost linia noastră. Echipa nu stă în 5 jucători, nu stă în jucătorii de la Olimpiadă. Echipa are un lot de 20 și ceva de jucători. Asta cu slăbitul echipei e un alibi și mie nu-mi plac alibiurile. Eu le doresc din toată inima să aibă succes, să facă bine și jucătorii noștri să fie protagoniști, să facă meciuri foarte bune.
Adrian Petre, Jefte, Purece, care a venit mai târziu. Ni i-am dorit mai devreme, dar s-a întârziat, sunt puțin în urmă. Încercăm să-i aducem într-o stare foarte bună. Răbdare cu ei, la început. Echipa, din septembrie, va arăta foarte bine. Suntem de câteva săptămâni împreună, au fost schimbări destul de multe în această vară, dar sunt optimist, suntem pe drumul cel bun", a încheiat Hagi.
Olympic Games (W)
Provocare emoționantă pentru Alexandru Pașcanu! A comentat filmul calificării la Jocurile Olimpice
16/07/2021 LA 16:56
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08