Brazilia a început cu o victorie categorică împotriva Chinei. Naționala Selecao a câștigat cu un neverosimil 5-0, iar două jucătoare braziliene au intrat definitiv în istoria Jocurilor Olimpice.
Primul gol al partidei a fost marcat de Marta Vieira da Silva (min.9), una dintre cele mai bune jucătoare din istorie. Astfel, brazilianca de 35 de ani a devenit prima jucătoare din istorie care marchează la 5 ediții a Jocurilor Olimpice. Aceasta avea 10 goluri marcate în competițiile de la Atena, Beijing, Londra și Rio de Janeiro.
Odată cu această performanță, brazilianul Pele i-a transmis un mesaj prin intermediul paginii personale de Instagram.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
"Bună Martha, probabil dormi acum deoarece ești de cealaltă parte a lumii. Sper că visezi la ceea ce ai realizat acum câteva ore. Apropo de asta, câte vise crezi că ai inspirat astăzi? Realizarea ta înseamnă mai mult decât un record personal. Acest moment inspiră milioane de sportivi, din toată lumea, care luptă pentru recunoaștere. Felicitări, ești mai mult decât un jucător de fotbal! Prin talentul tău, contribui la construirea unei lumi mai bune, în care femeile câștigă mai mult spațiu", a scris triplul câștigător de Cupă Mondială.

Cifre impresionante pentru Marta

Marta Vieira da Silva este fără îndoială cea mai bună jucătoare braziliană din istorie. Aceasta a fost desemnată în 6 rânduri cea mai bună jucătoare a lumii, 5 dintre aceste distincții venind în ani consecutivi (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2018).
Marta a marcat pentru naționala Braziliei și la 5 ediții de Campionat Mondial, unde a jucat o finală (2007). Brazilianca este de asemenea golgheterul all-time al acestei competiții, cu 17 goluri marcate.
Prin cele 2 reușite cu China, Marta a ajuns la 12 goluri marcate la Jocurile Olimpice și mai are nevoie de 2 reușite pentru a egala recordul conaționalei sale, Cristiane Rozeira de Souza Silva, care a marcat de 14 ori în turneele olimpice la care a participat.

TOKYO 2020 | FORMIGA A BIFAT PARTICIPAREA LA A 7-A EDIȚIE A JOCURILOR OLIMPICE

În afară de recordul Martei, o altă jucătoare a Braziliei s-a remarcat odată cu prezența pe teren contra Chinei. Este vorba despre Formiga (Miraildes Maciel Mota pe numele real), care a jucat astăzi la a 7-a ediție a Jocurilor Olimpice.
Brazilianca are 43 de ani și a debutat pentru naționala Braziliei acum 26 de ani. Ea a participat de altfel la toate edițiile olimpice de când fotbalul feminin a fost introdus la competiția supremă din sportul mondial (Atlanta - 1996). Formiga are peste 200 de prezențe în naționala Carioca, fiind de departe cea mai selecționată jucătoare din America de Sud.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47