Articol de Răzvan Cîrceag
Naționala României va participa sub comanda lui Mirel Rădoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 23 iulie - 9 august. Țara noastră va avea din nou o echipă de fotbal la Olimpiadă, după o pauză de 57 de ani. Ultima oară ne-am calificat în 1964, când competiția s-a desfășurat tot la Tokyo.
"Când ne-am calificat ultima dată, tata era mic și chiar am glumit cu el recent pe această temă. Ne calificăm atât de rar, că atunci când o facem ar trebui să aducem ceva rezultate și să facem performanță. Este o mândrie și o bucurie că vom fi acolo!", a povestit Mirel Rădoi pentru sportsnet.ro, citat de digisport.ro.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08

Mirel Rădoi: "Am zis că ne batem la o medalie!"

Selecționerul României e optimist în privința participării de la Tokyo și e de părere că fotbaliștii nu sunt conștienți de ce înseamnă acest eveniment.
"Și dacă zic că sunt conștienți și realizează, nu sunt nici conștienți și nici nu realizează. Cred că niciunul dintre noi nu e. Chiar mă uitam ce spunea Neymar, că pentru el Jocurile Olimpice au însemnat mai mult decât Campionatul Mondial. Bine, în mintea mea de om nebun am zis că ne batem la o medalie. Dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas", a spus Rădoi pentru sursa citată.

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Mirel Rădoi e dezamăgit de alegerea cluburilor
Rădoi a avut destul de multe probleme când vine vorba de alcătuirea lotului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lotul Olimpic a avut parte de mai multe modificări pe parcurs, din cauza deciziilor cluburilor de a nu-I lăsa pe fotbaliști să participe. Unii dintre ei s-au aflat chiar în cantonamentul de la Mogoșoaia, dar au trebuit să plece.
"Am avut acceptul unor cluburi, care ne dădeau jucătorii azi și a doua zi ne-au sunat că nu mai pot. Au fost situații imprevizibile în care un jucător a fost lăsat la lot și după nici două ore ne-am trezit că nu mai vine. A trebuit să îl introducem în sistem, COSR mai departe să trimită către CIO, jucătorul a fost acceptat, iar după două ore a fost scos de pe listă. Nici ei nu s-au mai întâlnit cu această situație. Vrem să le mulțumim pentru că ne-au salvat. Au avut un dialog extraordinar cu noi, suntem mândri să avem jucători la echipa națională", a mai spus Mirel Rădoi.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47