Articol de Alex Masgras
Săptămâna viitoare, naționala olimpică de fotbal a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai mulți jucători convocați de Mirel Rădoi nu sunt deloc străini de cuvântul "Olimpiadă", aceștia fiind olimpici încă de pe vremea când erau la școală.
Rădoi se poate baza la Tokyo pe nu mai puțin patru matematicieni. Tudor Băluță, Virgil Ghiță, Ștefan Târnovanu și George Ganea sunt tricolorii care se descurcau foarte bine la matematică în copilărie. Pe lângă performanțele la matematică, Ghiță și Târnovanu se descurcau foarte bine și pe partea umană, acolo unde Ghiță a fost olimpic la limba română iar Târnovanu la limba franceză. Tot pe uman îl regăsim și pe Ion Gheorghe, care a fost olimpic la limba engleză.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Echipa de olimpici școlari este închisă de Marian Aioani. Portarul celor de la Farul Constanța a fost olimpic la chimie, materie care i-a plăcut foarte mult în copilărie și despre care a spus că a fost ca un hobby pentru el.

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

România debutează cu Honduras la Jocurile Olimpice

Naționala de fotbal a României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe 22 iulie, atunci când selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Honduras, de la ora 14:00. Programul grupei B din care face parte România:
Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă– Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă– Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud –Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47