Sorții au fost blânzi cu naționala olimpică a României. "Tricolorii" vor juca la Tokyo în grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, iar la prima vedere șansele de a se califica în sferturile de finală sunt foarte mari.
De aceeași părere este și căpitanul, naționalei de tineret, care a oferit o primă reacție după aflarea adverarilor de la Olimpiadă.
"Este o grupă care ne favorizează la primele locuri, deci trebuie să fim pozitivi și să luăm meci cu meci în parte. Noi avem un lot valoros și cred că putem trece de faza grupelor. În primul rând vreau să fiu sănătos până la JO, să continui această formă bună. Visul meu este ca la fiecare meci, indiferent cu cine jucăm, să avem aceeași mentalitate și aceeași dorință de a învinge, cum a avut-o naționala U21 în ultimii ani.", a declarat Marius Marin, pentru digisport.ro.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Primele 2 echipe din grupă vor trece mai departe. Dacă se va califica în sferturi, România va întâlni una dintre primele 2 echipe din Grupa A, formată din Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.
Turneul olimpic de fotbal va debuta pe 22 iulie și se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestației echipei naționale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

Mihai Stoichiță: "E o tragere buna pentru noi"

Mihai Stoichiță a fost primul reprezentant al FRF care și-a spus părerea despre tragerea la sorți din această dimineață.
Oficialul federației este și el plin de optimism și a menționat că deocamdată nu se știe dacă Adi Mutu îl va seconda pe Mirel Rădoi la turneul din Japonia: "E o tragere bună pentru noi. La prima vedere părem favoriți. Mutu își continuă activitatea la noi, vine la servici. Să vedem, și asta e o problemă pe care urmează să o rezolvăm în perioada următoare. O să vă anunțăm când o să fie luată o decizie fermă de ambele părți. Așa a fost înțelegerea, ca va merge și el la Olimpiadă. Eu v-am mai spus, sunt niște reguli extrem de stricte.
E greu să anticipezi. Nu ai voie decât să mergi cu un anumit număr de oficiali. Bineînteles, e mult mai simplu să negociem cu cluburile din România decât cu cele din străinatate. Vă dați seama, și perioada de pregătire nu corespunde. Sunt multe lucruri care trebuiesc gândite și strategia se va face în săptămânile următoare. Nu putem să ne antepronunțăm acum.", a spus Stoichiță pentru sport.ro.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47