Astăzi a avut loc ultimul antrenament al tricolorilor înaintea meciului cu Honduras, care va avea loc mâine de la ora 14:00 și va fi transmis în direct pe Eurosport 2.
Reprezentativa României este însoțită în Japonia de psihologul Silviu Ioniță, care a explicat într-un interviu acordat FRF.TV cum i-a pregătit din punct de vedere mental pe jucători. Pregătirea pentru partida cu Honduras a început cu 24 de ore înaitea orei de start și este concepută în așa fel încât fotbaliștii să atingă nivelul maxim de concentrare atunci când intră pe teren.
"Pregătirea mentală pentru meci începe cu minim 24 de ore înainte de start. Acum e exact acel moment pe care îl vedem în filme, acel moment de liniște, de așteptare, e liniștea dinaintea furtunii. E seara în care liderii și antrenorii stabilesc o comunicare cu jucătorii, dar fără să-i mai încarce, ci pe un nivel foarte personal, astfel încât atunci când se trezesc, în ziua meciului, încetul cu încetul să intrăm în modulul de luptător. Ceea ce facem este să le creștem energia încetul cu încetul, astfel încât la meci să intre deja în acest modul și să dea maxim din ceea ce pot.", a declarat Silviu Ioniță, citat de frf.ro.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Întrebat ce medalie le-ar acorda tricolorilor dacă s-ar acorda astfel de distincții pentru atitudinea cu care jucătorii vor intra pe teren în meciul cu Honduras, psihologul lotului olimpic nu a stat pre mult pe gânduri.
"Pentru că îmi sunt dragi, și pentru că suntem români, pentru atitudinea pe care au demonstrat-o, cu siguranță aur.", a conchis Silviu Ioniță.

România va juca în albastru contra Hondurasului

După o lună dificilă, în care s-a zbătut să alcătuască un lot de jucători care au acceptat să evolueze la aceste întreceri și care au avut și acordul cluburilor, Mirel Rădoi și-a format o idee în ultimele zile despre un posibil prim "11".
Echipa României pentru jocul cu Honduras ar putea arăta astfel:
  • Mihai Popa; Radu Boboc, Alex Pașcanu, Virgil Ghiță, Florin Ștefan; Marius Marin, Andrei Ciobanu, Eduard Florescu; Andrei Sîntean, George Ganea, Valentin Gheorghe.
Patru jucători din această echipă sunt colegi la Farul Constanța, este vorba despre Boboc, Ghiță, Ciobanu și Ganea. Jumătate din această echipă a făcut parte și din lotul României la Campionatul European U21 din primăvară. Boboc, Pașcanu, Marin, Ciobanu și Ganea au fost titulari în victoria cu Ungaria (2-1).
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo mâine. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47