Naționala olimpică a României se află de câteva zile în Japonia, iar pregătirile pentru primul meci de la Jocurile Olimpice, contra Hondurasului, sunt pe ultima sută de metri.
Optimismul este mare în tabăra tricolorilor, chiar dacă Rădoi nu are la dispoziție lotul pe care și l-ar fi dorit, majoritatea cluburilor refuzând să-și lase fotabliștii la turneul olimpic.
Cu toate astea, președintele FRF, Răzvan Burleanu este și el încrezător că tricolorii pot să reușească un rezultat istoric și a menționat că aceștia vor fi cu siguranță recompensați și de FRF, nu doar de COSR, în cazul în care se vor întoarce de la Tokyo cu o medalie la gât.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
"Chiar dacă nu putem să mergem la Jocurile Olimpice cu jucătorii care au reuşit să obţină această calificare istorică după 57 de ani, cred că toţi cei care formează astăzi lotul olimpic vor profita de aceasta oportunitate şi ne vor face mândri în această vară. Cu siguranţă primul meci va fi şi cel mai dificil, cel cu Honduras, astfel încât misiunea noastră în momentul de faţă este să câştigăm acest prim meci şi, bineînţeles, să trecem de faza grupelor. După aceea ne vom reseta obiectivul pentru aceste Jocuri Olimpice. Cu siguranţă dacă ne vom situa pe podium la final şi federaţia va dori să se implice din punct de vedere financiar... şi cred că nu doar noi. Cred că toţi partenerii federaţiei vor dori să se implice în acest sens", a declarat Bulreanu, citat de Agerpres.

Răzvan Burleanu speră ca România să fie prezentă și la Jocurile Olimpice de la Paris

Făcând referire la jucătorii care nu au fost lăsați de cluburi să meargă în Japonia, Răzvan Burleanu a specificat că îi pare rău în special pentru cei care și-au dorit să participe la Jocurile Olimpice, pentru că pentru mulți dintre ei aceasta era unica șansă din viață să ia parte la un asemenea eveniment. De asemenea, șeful fotbalului românesc a menționat că obiectivul viitorului selecționer al reprezentativei de tineret a avea ca oboectiv calificarea la următoarea ediție a Jocurile Olimpice, cea din 2024, de la Paris.
"Ca să privim partea bună a lucrurilor, ne gândim că avem mai bine de o sută de jucători care au intrat în aria de selecţie. Este îmbucurător să avem atâţia care pot face pasul către echipa naţională. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi jucători, vă pot spune că au fost foarte mulţi care şi-au dorit să fie prezenţi la Jocurile Olimpice, dar, din păcate, cluburile nu i-au lăsat şi a fost, să spun aşa, o reacţie de tristeţe din partea noastră. Şi nu gândindu-ne neapărat la echipa naţională olimpică, ci mai ales la jucători, pentru că nu ştim dacă ei vor mai avea o asemenea oportunitate, chiar dacă pentru 2023 obiectivul noului selecţioner va fi acelaşi, şi anume de a termina în primele patru echipe la CE pentru ca în 2024 să putem merge din nou la Jocurile Olimpice.
Eu mi-aş dori ca jucătorii care au rămas la cluburi să îi vedem jucând şi nu doar la nivel intern, ci şi în competiţiile europene. Mai ales că acei jucători care făceau parte din lotul olimpic extins se regăsesc la echipele noastre care participă în această perioadă în cupele europene. De aceea mi-aş dori să îi văd jucând mai mult şi unii dintre ei chiar beneficiind de anumite transferuri în această perioadă", a adăugat Bulreanu.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47