România a avut parte de o tragere la sorți favorabilă în perspectiva turneului olimpic de fotbal. Echipa lui Mirel Rădoi face parte de din grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, astfel că șansele de calificare în sferturile de finală sunt destul de mari.
Oprimismul este la cote înalte în rândul oamenilor de fotbal din România, iar Gică Popescu nu face excepție. Acesta a oferit o primă reacție după tragerea la sorți și a menționat că echipa trebuie să-și propună să câștige o medalie în Japonia, chiar dacă a atras atenția că adversarii din grupă trebuie tratați cu maximul de respect.
"De ce să nu visăm? Dacă nu visăm, nu obținem performanță. Asta să-și propună, să obțină o medalie, ar fi ceva extraordinar pentru că am fost atât de aproape să jucăm o finală la ediția trecută a campionatului european, când am jucat semifinala cu Germania, am fost atât de aproape, au căpătat experiență cu două turnee finale deja în palmares, putem spune că avem o echipă națională de tineret cu experiență acum. Eu am mare încredere în băieții ăștia.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Nu contează că sunt niște necunoscute (n.r. adversarele României), avem timp până la vară să învățăm despre ei, eu sunt convins că antrenorii vor studia foarte bine și la ora meciurilor cu fiecare dintre cele trei adversare, antrenorii își vor face foarte bine temele.Repet, ei trebuie tratați cu respect, indiferent cum se numește echipa.", a declarat Gică Popescu pentru playsport.ro.

ROMÂNIA LA JOCURILE OLIMPICE | POSIBILII ADVERSARI DIN SFERTURILE DE FINALĂ

La o primă vedere, România are șanse mari să treacă de faza grupelor la Tokyo. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci "tricolorii" vor juca pentru un loc în semifinale cu una dintre echipele din Grupa A. Acolo, Franța este mare favorită, astfel că pentru a evita reprezentativa din Hexagon în sferturi ar fi bine ca România să câștige grupa.
Dacă vom termina pe primul loc în grupa noastră, sunt șanse mari să jucăm cu Mexic sau Japonia, cele 2 echipe fiind clar favorite la locul doi în grupa A, din care mai face parte Africa de Sud, dar e greu de crezut că reprezentativa africană va putea emite pretenții la calificare.
Programul din grupa României
joi, 22 iulie
  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
  • Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora României 14:00), Kashima)
Miercuri, 28 iulie
  • România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
  • Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama)
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47