Tricolorii sunt în plină pregătire pentru primul meci din Japonia, contra Hondurasului, dar între antrenamente își fac timp pentru a interacționa cu fanii prin intermediul presei.
George Ganea este atacantul în care România își pune mari speranțe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Jucătorul Farului este foarte încrezător înaintea competiției olimpice, lucru care se poate observa din răspunsurile pe care le-a oferit la o serie de întrebări din partea jurnaliștilor români.
În privința partidelor din grupă, Ganea consideră că tricolorii vor avea 3 meciuri foarte grele, deși adversarele nu au o mare tradiție în fotbalul mondial. Atacantul speră că România va trece de grupe și va junge să lupte pentru o medalie.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
"Chiar dacă aceste țări nu par, la prima vedere, foarte puternice, eu zic că vom avea 3 meciuri foarte grele. Dar, cum am mai spus, nu am venit aici doar în vacanță, am venit să ne luprăm la o medalie și sperăm să trecem de grupe.", a spus Ganea într-un videoclip postat de frf.ro.
În Japonia, tricolorii trebuie să se supună unor reguli foarte stricte, impuse de autorități din cauza pericolului de infectare cu Covid-19. Astfel, jucătorii nu se pot bucura cu adevărat de lucrurile pe care de obiecei le fac în timpul altor deplasări cu echipele de club sau cu echipa națională.
Întrebat ce regretă cel mai mult că nu poate face, Ganea a oferit un răspuns sincer: "Toate regulile sunt foarte stricte și este destul de ciudat. Aș fi vrut să vizitez diferite locuri și mai ales să merg la un restaurant să mănânc sushi."
Ganea împărtășește părerea lui Mirel Rădoi, care declara că speră la o medalie la Tokyo: "Eu zic că avem șanse la o medalie, avem un lot valoros. Ar fi un moment unic pentru noi toți dacă vom câștiga o medalie."

PROGRAMUL AVUT DE ROMÂNIA LA JOCURILE OLIMPICE

România face parte din grupa B, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. În cazul în care vom câștiga grupa, vom avea, cel mai probabil, un adversar abordabil în sferturi: locul doi din Grupa Franței (Japonia, Mexic sau Africa de Sud, "cocoșii" fiind mari favoriți la locul întâi). Ca atare, o calificare în semifinale nu e deloc exclusă.
Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, naționala olimpică de fotbal va susține, în perioada 16-21 iulie, câte un antrenament pe zi în cantonamentul din Kashima, acolo unde se vor disputa și primele două meciuri din faza grupelor, cu Honduras și cu reprezentativa Coreei de Sud, pe 25 iulie, de la aceeași oră. Naționala României va avea și o deplasare la Sapporo, pe 26 iulie, în ultima partidă din grupe. În care vor înfrunta Noua Zeelandă.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47