România va juca din nou la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani, iar entuziasmul este mare în tabăra tricolorilor. Deși Mirel Rădoi va conduce o echipă improvizată, deoarece majoritatea jucătorilor pe care selecționerul și i-ar fi dorit în lot nu au primit acceptul cluburilor, speranțele la o medalie sunt încă vi.
Cu numai o zi înainte de plecarea echipei României spre Japonia, Mirel Rădoi a acordat un amplu interviu pentru FRF.TV, în care a abodat diferite subiecte cu privire la provocarea care îl așteaptă în următoarele săptămâni.
Dacă selecționerul a găsit răspuns la întrebările despre tactică, pregătirea turneului sau alegerea căpitanului pentru Jocurile Olimpice, acesta a fost pus într-o mare încurcătură de o întrebare foarte interesantă. Întrebat ce ar alege între o medalie la Tokyo, fără ca vreun jucător din acest lot să ajungă la prima reprezentativă, și întoarcerea acasă fără o medalie, dar câștigarea unui număr de jucători din actualul grup pentru echipa mare a României pe viitor, Rădoi a oferit un răspuns elegant, dar în același timp foarte sugestiv.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
"Am vrut să răspund din prima: o medalie, dar auzind restul întrebării mă pune puțin în dificultate. Dacă plecăm de la ceea ce am discutat în momentul în care am fost sunat să particip la această discuție pentru echipa națională a României de seniori de către președintele Federației și directorul tehnic, cred că m-aș gândi ca măcar un jucător să facă pasul către echipa mare. Pentru că în acel moment am vorbit despre calificarea la turneele finale, dar și despre reconstrucția echipei naționale.
Câți mai mulți jucători să vină la echipa mare, cei care au reușit să facă performanță la echipa de tineret sau jucători care pot fi surprize prin această regulă U21 din campionat să poată face parte din lotul echipei naționale. Pentru jucători îmi doresc o medalie, pentru mine, ca antrenor, mi-aș dori câți mai mulți jucători care să facă pasul spre echipa mare", a declarat Mirel Rădoi.

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora României 11:00, Kashima)
Honduras – România (ora României 14:00, Kashima)
Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima)
Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama

Mirel Rădoi, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47