Naționala Olimpică a României a ajuns în Japonia, acolo unde va participa la competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice, în perioada 21 iulie - 7 august.
Tudor Băluță a fost unul dintre componenții lotului de la Campionatul European U21 din 2019. Atunci, România ajungea în semifinalele turneului și obținea astfel calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tudor Băluță: "Suntem pregătiți să reprezentăm România!"

Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Băluță e prezent și acum în lot, în Japonia, și a fost intervievat de către Federația Română de Fotbal.
"Primul meci va fi foarte important. Va fi unul de adaptare din toate punctele de vedere: teren, climă etc. Pentru încrederea noastră este foarte important să începem cu dreptul. Acum începe o altă pvoeste. Nu am venit să fim prezenți după nu știu cât timp la Olimpiadă. Am venit să facem rezultate. Atmosfera este excelentă aici, în cadrul echipei. Cu toții ne-am adaptat foarte bine. Suntem împreună peste tot, iar asta contează foarte mult în vederea obținerii unor rezultate foarte bune. Suntem pregătiți să reprezentăm România!", a declarat Băluță.
Cum a caracterizat Tudor Băluță echipa României: "România Olimpică este o echipă tehnică, cu mult entuziasm. Toți componenții vor să dea ce au mai bun. Este o echipă ofensivă. Suntem bine echilibrați pe compartimente".
După Europeanul fantastic de la U21, toți fanii fotbalului așteptau ca tinerii tricolori să facă pasul la naționala mare și să vină aducă succese. Chiar dacă o parte dintre ei au reușit sa evolueze și la naționala mare, niciunul nu a strălucit și nici rezultate nu am avut. Băluță a vorbit și despre această situație.
"Cu o floare nu se face primăvară, e nevoie de mai mult ca să ai rezultate la naționala mare. Noi, jucătorii, ne dorim 100%, dar sunt mai multe lucruri în spate de reglat. Ca la un moment dat să ajungem să ne batem cu marile echipe la nivel internațional. Toată lumea își dorește și sper să reușim.", a mai spus mijlocașul.

PROGRAMUL ROMÂNIEI OLIMPICE

Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, naționala olimpică de fotbal va susține, în perioada 16-21 iulie, câte un antrenament pe zi în cantonamentul din Kashima, acolo unde se vor disputa și primele două meciuri din faza grupelor, cu Honduras și cu reprezentativa Coreei de Sud, pe 25 iulie, de la aceeași oră.
Naționala României va avea și o deplasare la Sapporo, pe 26 iulie, în ultima partidă din grupe. În care vor înfrunta Noua Zeelandă.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47