Fotbal
Tokyo 2020

"Era văzut ca o mare speranță". Mutu, despre forma lui Ianis Hagi și convocarea la Jocurile Olimpice

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ianis Hagi

Credit imagine: Twitter

DeCosmin Cioboata
18/02/2020 la 11:27

Adrian Mutu se pregătește pentru debutul pe banca naționalei de tineret a României, pe 31 martie, împotriva Danemarcei.

Mutu nu va avea la dispoziție o mare parte a jucătorilor care au ajuns în semifinalele Campionatului European din vară. Printre jucătorii care și-au făcut debutul la naționala mare și se află într-un moment important al carierei se numără și Ianis Hagi. Jucătorul lui Rangers a avut o contribuție uriașă la performanța "tricolorilor mici" de la turneul din Italia și Sanmarino, iar acum se luptă pentru postul de titular la prima reprezentativă.

Mutu consideră că mijlocașul de 21 de ani trebuie să aibă continuitate în Scoția, după începutul excelent, în care a reușit un gol și o pasă decisivă.

Tokyo 2020

România poate întâlni un adversar de top la Tokyo! Superstarul din Anglia convocat de naționala sa

12/02/2020 LA 16:26

"Ianis face parte dintr-o familie de campioni. Este educat și crescut în stilul familiei lui, iar din acest motiv se așteaptă multe de la el. Joacă la o echipă puternică. Sper să aibă continuitate și să ajute naționala mare. Depinde de forma lui dacă va fi convocat la Jocurile Olimpice. Mirel va decide, în funcție de rezultatele de la Rangers. La Fiorentina era văzut ca o mare speranță. Totuși, n-a fost pregătit să facă saltul în primul '11'.", a spus Mutu pentru ProX.

Mutu: "Pușcaș are nevoie de răutatea lui Ganea"

Întrebat dacă nivelul actual la care se află Ianis Hagi, George Pușcaș și Florinel Coman este mai scăzut față de cel de la Campionatul European din vară, Adrian Mutu a spus:

"Cred că se află la același nivel. La Europeanul din vară, toți jucătorii se aflau la un nivel excelent. În continuare, toată lumea se așteaptă la o creștere vizibilă din partea lor. Sunt la vârsta la care trebuie să iasă mai mult în evidență.

Depinde și de alegerile lor din carieră, de evoluțiile de la cluburile pentru care evoluează. Pușcaș este un vârf puternic, cu un stil pe care nu l-am văzut foarte des la echipa națională. Mi-ar plăcea să aibă măcar jumătate din răutatea lui Ionel Ganea, cu care se aseamănă la joc.", a mai adăugat selecționerul naționalie U21.

De-a lungul timpului, Mutu le-a mai pregătit pe ASA Târgu Mureș, pentru o scurtă perioadă de timp, FC Voluntari, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare și echipa a doua a clubului Al Wahdam, din Arabia Saudită.

România U21 se află pe locul 2 în grupa 8 de calificare la EURO 2021. "Tricolorii mici" au adunat 10 puncte în cele 5 meciuri disputate și se află la 5 lungimi în spatele liderului Danemarca.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234).

Tokyo 2020

Sergio Ramos vrea la Jocurile Olimpice. Federația Spaniolă se mai gândește dacă are nevoie de el

10/10/2019 LA 13:41
Premier League

Virgil van Dijk s-a comparat cu Roger Federer după ce Liverpool a câștigat titlul în Premier League

ACUM 12 MINUTE
Subiecte asemănătoare
FotbalTokyo 2020
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol