Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aioani, cel mai bun român din partida cu Honduras de la Jocurile Olimpice! Cum au fost notați 'tokyotricolorii'

Bianca Dumitru

Actualizat 23/07/2021 la 10:30 GMT+3

România a câștigat meciul cu Honduras, scor 1-0, în prima etapă a grupelor de la Jocurile Olimpice. Cel mai bun jucător din echipa lui Mirel Rădoi a fost Marian Aioani, care a fost notat cu 8,2 de site-ul SofaScore.com.

Honduras - România, la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Getty Images

România a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice. 'Tokyotricolorii' au câștigat cu scorul de 1-0 meciul cu reprezentativa statului Honduras, după un autogol înscris în urma unui corner executat de Andrei Ciobanu.
În repriza a doua a meciului, jucătorii lui Mirel Rădoi au cedat din punct de vedere fizic, iar meciul a fost dominat de hondurieni ale căror șuturi au fost blocate de Marian Aioani.
Portarul a fost cel mai bun fotbalist din echipa României, fiind notat cu 8,2 de site-ul SofaScore. Aioani, transferat în această vară de Farul Constanța, s-a remarcat prin cele 6 șuturi parate și 3 mingi salvate din interiorul careului.
Goalkeeper-ul a fost urmat, în clasamentul celor mai buni jucători ai lui Rădoi, de Andrei Ciobanu (7,3), Virgil Ghiță (7,2) și Florin Ștefan (7,1). La polul opus, fotbaliștii cu cele mai mici punctaje au fost Marco Dulca (6,2), Valentin Gheorghe (6,6) și Alexandru Pașcanu (6,7).
Din tabăra hondurienilor, cel mai bun jucător de pe teren a fost, conform statisticii celor de la SofaScore, Edwin Rodriguez, iar cel mai slab portarul Alex Guity, care a fost schimbat după pauză de către selecționerul Miguel Falero.

Ce urmează pentru 'tokyotricolori'

România va avea foarte puțin timp de recuperare după succesul cu Honduras. Elevii lui Mirel Rădoi își continuă aventura în Japonia duminică, de la ora 14:00, împotriva Coreei de Sud, în direct pe Eurosport 2. Meciul va avea loc pe același stadion din Kashima.
Dacă va reuși să treacă de grupe, România va juca în sferturile de finală cu ocupantele locurilor 1 sau 2 din Grupa A, în care se află Mexic, Franța, Africa de Sud și Japonia. Francezii și-au pierdut șansele la prima poziție după înfrângerea cu 1-4 în fața Mexicului.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo