Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Băieții au făcut istorie!" Ce scrie presa din Noua Zeelandă despre eliminarea României de la Jocurile Olimpice

Bianca Dumitru

Publicat 28/07/2021 la 14:53 GMT+3

Naționala olimpică a României și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice cu o remiză, scor 0-0, cu Noua Zeelandă. După meci, jurnaliștii neozeelandezi s-au arătat surprinși că echipa lor i-a eliminat pe 'tricolorii' lui Mirel Rădoi.

România - Noua Zeelandă

Credit imagine: Getty Images

România a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiției de fotbal de la Jocurile Olimpice după ce, în ultimul meci din grupă, jucătorii lui Mirel Rădoi au remizat cu Noua Zeelandă, scor 0-0. Naționala olimpică a României și-a încheiat parcursul la această ediție a Jocurilor Olimpice, prima după 57 de ani, pe locul 3 în grupa B, cu 4 puncte.
Pentru neozeelandezi, victoria cu Coreea de Sud din prima etapă a grupelor a fost prima din istorie la Jocurile Olimpice. Jurnaliștii din Oceania s-au arătat surprinși de calificarea echipei lor în sferturile de finală ale competiției din Japonia. Cei de la publicația NZ Herald au scris despre performanța istorică a jucătorilor lui Danny Hay.
"Băieții au scris istorie! România și Noua Zeelandă au terminat grupa cu câte patru puncte, dar OlyWhites se califică grație golaverajului mai bun.
Pentru o echipă care nu câștigase niciodată un meci la Olimpiadă înainte de Tokyo, calificarea în sferturi reprezintă o performanță fără margini. Un mare merit îl are portarul Michael Woud, care în fiecare meci a fost la cel mai bun nivel. Urmează un duel cu Japonia, Franța sau Mexic, în timp ce România este eliminată", au notat jurnaliștii neozeelandezi.

"Erau cu ochii cât două cepe!"

După ce România a fost eliminată încă din prima fază a competiției într-o grupă cu Noua Zeelandă, Honduras și Coreea de Sud, selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat nemulțumit de condițiile de la Tokyo.
"Nu știe nimeni că de când am venit nimeni nu poate să doarmă mai mult de patru ore, ieri la antrenament erau săracii cu ochii cât două cepe, mâncarea a fost așa cum ne-am fi așteptat doar primele două zile, drumurile sunt foarte lungi, am reușit oarecum să ne montăm, să ne strângem, printr-o comuniacre foarte bună, prin ședințe. Chiar și așa am reușit după acel rezultat rușinos să ne ridicăm la nivelul așteptărilor", a spus antrenorul.
picture

Jocurile Olimpice, fotbal: Rezumatul meciului România - Noua Zeelandă 0-0

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo