Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Notoane: "Am văzut oameni care fug, de parcă ar fi ceva în neregulă cu noi"

Andrei Nicolae

Publicat 23/07/2021 la 07:38 GMT+3

Selecționerul naționalei olimpice de fotbal a Africii de Sud a cerut ca echipa lui să fie tratată cu umanitate la Jocurile Olimpice. Oficialul a vorbit de "stigmatizare" după ce trei membri din delegație au fost afectați de Covid-19

Japan wins the opening game against South Africa.

Credit imagine: Getty Images

David Notoane a oferit azi câteva declarații surprinzătoare, după ce Africa de Sud a fost învinsă de Japonia cu scorul de 1-0, în meciul de debut la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Antrenorul a denunțat stigmatul suferit de jucătorii săi, după cazurile de Covid-19 care au afectat echipa.
Totodată, David Notoane a cerut ca naționala de fotbal a Africii de Sud să fie "tratată cu umanitate".

David Notoane: "De fapt, nu este nimic în neregulă cu noi"

"Este un lucru care ar trebui menționat, cred, este problema stigmatizării. Adesea, când oamenii trec pe lângă noi, îi vedem pe unii care fug, de parcă ar fi ceva în neregulă cu noi. Cred că este puțin lipsit de respect. De fapt, nu este nimic în neregulă cu noi", a declarat tehnicianul sud-african.
David Notoane a spus că a văzut "oamenii fugind” din fața echipei sale, după ce doi jucători și un analist video au dat rezultate pozitive la testele pentru coronavirus, în urmă cu 5 zile. Alți 21 de membri ai echipei au fost, de asemenea, obligați să se izoleze înainte de deschiderea turneului, după ce luni au fost desemnați cazuri de contact.
În urma detectării cazurilor Covid, Africa de Sud a ratat și două sesiuni de antrenament, jucătorii fiind închiși în camerele lor. "Ne-a limitat pregătirea", a explicat David Notoane.
Africa de Sud face parte din Grupa A în turneul olimpic de fotbal masculin, alături de Japonia, Franța și Mexic. Primele două clasate din această grupă se vor împerechea în sferturile de finală cu locurile 1-2 din Grupa B, din care face parte și România. Selecționata condusă de Mirel Rădoi a debutat cu o victorie mare la Jocurile Olimpice, 1-0 cu Honduras, care o plasează deja într-o poziție foarte bună de calificare între cele mai bune opt naționale din competiție.
picture

Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo