Toni Kroos a vorbit despre posibilitatea înființării unei superligi europene pentru Bild.
”Din păcate noi jucătorii nu decidem astfel de lucruri. Noi suntem doar niște marionete pentru FIFA și UEFA”, a afirmat Kroos. Declarațiile sale vin în contextul în care s-a vorbit recent în presa internațională despre intenția marilor cluburi din Europa să înființeze o superligă europeană în care participa doar cele mai mari entități din fotbal, ceea ce ar mări, cu siguranță, inegalitatea din sportul rege.

Toni Kroos, împotriva unor competiții precum Liga Națiunilor

Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 8 ORE
În contextul unui calendar și așa supraaglomerat chiar și înainte de începerea pandemiei, UEFA insistă ca o competiție care a avut ca singur scop înlocuirea amicalelor să se desfășoare. Din ce în ce mai mulți microbiști nu îi văd rostul, dar în contextul actual, Liga Națiunilor riscă să devină un adevărat pericol pentru sănătatea jucătorilor. Ei se pot accidentat din cauza programului încărcat dar se pot și infecta cu COVID-19.
”Dacă ar exista un sindicat al jucătorilor, nu am juca în Liga Națiunilor sau o SuperCupă a Spaniei în Arabia Saudită. Aceste competiții au ca scop doar profitul și așa storc tot din jucători... Nu totul trebuie să fie mereu în ideea de mai mult, mai intens, mai mulți bani”, a afirmat Kroos.
Chiar și în această situație, UEFA intenționează să introducă sezonul viitor o a treia competiție europeană, Conference League, care ar aglomera și mai mult calendarul fotbalistic. Meciurile urmează să se dispute tot joi, în aceeași seară cu Europa League, iar interesul oamenilor va fi cu siguranță unul scăzut, având în vedere că au alternative cu echipe mult mai cunoscute la dispoziție.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 10 ORE