Italienii au o vorbă "Sei bella come un gol al '90" (trad. "Ești frumoasă ca un gol în ultimul minut") atunci când vor să-i spună unei fete cât de mult o iubesc. Fotbalul este un sport în care pasiunea are un rol important, iar un gol al victoriei reușit în ultimul minut de către echipa favorită poate avea un impact emoțional deosebit. De-a lungul anilor, goluri în ultimele momente au decis trofee importante sau chiar destinul unor echipe și fotbaliști.

Cele mai tari goluri reușite în ultimul minut

10. Arsenal - Liverpool (Finala Cupei Angliei 2001)
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
Liverpool a câștigat această finală a Cupei Angliei cu un gol reușit de Michael Owen în ultimele minute. Este golul care i-a adus încă o recunoaștere a locului său între cei mai buni atacanți englezi din istorie.
9. Tottenham - Arsenal (Premier League, 2008)
Minutul 89. Arsenal conducea cu 4-2. Jermaine Jenas este eroul acestui final nebun de meci. Englezul a reușit al treilea gol al lui Tottenahm și a adus speranța. Jenas a participat și golul care a fost decisiv pentru un punct nesperat. Aaron Lennon a egalat.
8. Manchester City - Tottenham (Cupa Angliei, 2004)
Manchester City a fost condusă cu 3-0 și totul părea că merge spre o calificare a lui Tottenham. Totul s-a schimbat rapid, iar City a reușit să revină spectaculos până la 3-3. Meciul mergea către prelungiri, dar John Macken nu a fost de acord și Manchester City a câștigat cu 4-3 în ultimul minut.
7. Olympiakos - Liverpool (Champions League, 2004)
Liverpool a condus cu 2-1 și era sub presiune. Steven Gerrard a reușit golul de 3-1 în ultimele minute, iar Liverpool a reușit să treacă de grupele Champions League.
6. Barcelona - Chelsea (Champions League, 2009)
Barcelona era în 10 oameni și avea nevoie disperată de un gol pe Stamford Bridge pentru a elimina pe Chelsea. Andres Iniesta a intrat în istorie cu golul din ultimul minut, care i-a calificat pe catalani.
5. Real Zaragoza - Arsenal (finala Cupei UEFA 1995)
Scorul era 1-1 și au fost anunțate minutele de prelungire. Fiind o finala de Cupa UEFA, organizatorii se pregăteau de prelungiri, dar mijlocașul de la Zaragoza Nayim a marcat golul victoriei. Este singurul trofeul european din istoria clubului.
4. Arsenal - Liverpool (Premier League, 1989)
Arsenal avea nevoie de o victorie cu 2-0 pentru a câștiga titlul în 1989. Londonezii conduceau cu 1-0, iar Michael Thomas a intrat în istorie cu golul din ultimul minut care a adus trofeul pe Highbury.
3. Grecia - Anglia (preliminariile CM, 2001)
Grecii au condus încă din minutul 69 cu 2-1, iar Anglia avea nevoie de un egal pentru a se califica. David Beckham a reușit unul dintre cele mai frumoase goluri din lovitură liberă în minutul 93 și Anglia s-a calificat.
2. West Ham - Liverpool (Finala Cupei Angliei, 2006)
Aceasta partidă a fost considerată una dintre cele mai frumoase finale de Cupa Angliei din istorie. Liverpool a fost condusă cu 2-0 la pauză, dar a revenit spectaculos pentru 2-2. Paul Konchesky a reușit să marcheze golul 3 pentru West Ham, iar londonezii au fost convinși că e de ajuns. În ultimile minute, Gerrard a primit îngrijiri medicale pentru crampe, dar a revenit pe teren și a egalat cu un șut fabulos de la 40 de metri în minutul 91. Liverpool a câștigat trofeul la penaltyuri.
1. Bayern Munchen - Manchester United (finala Champions League, 1999)
Mario Basler a deschis scorul din lovitură liberă pentru Bayern. Manchester United a revenit spectaculos și a reușit să câștige finala de pe Camp Nou cu golul lui Ole Gunnar Solskjaer. Acesta a venit în minutul 92.17. Bayern nici nu a mai avut forța de a reîncepe meciul și Sir Alex Ferguson a câștigat primul trofeul Champions League din carieră.
Bonus
În această toamnă, Lazini a fost eroul lui West Ham în deplasarea de pe Tottenham Stadium. Echipa lui Mourinho a condus cu 3-0 încă din minutul 16, dar West Ham a revenit și a scos un punct nesperat cu un gol fabulos al lui Lazini în minutul 93.

Golul carierei pentru Lanzini, în prelungirile meciului Tottenham - West Ham 3-3

Premier League
Steven Gerrard, managerul care încă nu și-a depășit condiția. Motivele demiterii de la Aston Villa
21/10/2022 LA 11:33
Premier League
Un fost antrenor din Premier League le-a închis ușa celor de la Aston Villa! Dezvăluirea englezilor
21/10/2022 LA 09:32