În fiecare an, în fotbalul mondial apar tineri de mare valoare, cărora li se prevede un viitor strălucit. Puțini dintre ei ajung să-și atingă potențialul maxim însă. Marile cluburi au armate întregi de scouteri, care îi urmăresc îndeaproape pe acești fotbaliști înainte de a-și da OK-ul pentru transferurile lor.
Chiar dacă granzii Europei au Academii cu sute de copii, echipele din campionatele mai slab cotate ajung și ele să lanseze în fotbal jucători de mare talent, pentru care cei bogați ajung să plătească sume exorbitante. International Centre for Sport Studies (CIES) a realizat un studiu amănunțit și a oferit publicității o listă cu mai mulți jucători care au toate șansele de a deveni în scurt timp vedete de nivel mondial.
Conform Mundo Deportivo, respectivul studiu a luat în calcul doar jucătorii născuți după anul 2001. De asemenea studiul nu s-a referit la fotbaliștii care joacă în Top 5 campionate din Europa, ci în alte 31 de ligi de pe "Bătrânul Continent".
Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM 10 MINUTE
Citește și:

Ajax are doi oameni în TOP 5 fotbaliști care au șanse de a străluci în viitor

În urma rezultatelor, cei mai mari indici InStat i-au avut Ryan Gravenberch (mijlocaș - Ajax), Arsen Zakharyan (mijlocaș - Dinamo Moscova), Devyne Rensch (fundaș lateral - Ajax), Fabio Carvalho (mijlocaș - Fulham) și Jakub Kaminski (atacant - Lech Poznan).
Gravenberch este deja o certitudine la Ajax și presa iberică a scris recent că este pe lista lui Real Madrid, în timp ce Carvalho a fost la un pas să semneze cu Liverpool, dar mutarea nu s-a mai realizat din cauza faptului că nu a mai fost timp suficient pentru încheierea tranzacției până la ora la care se termina perioada de mercato.
Dacă ne raportăm la fiecare post în parte, portarul cu cele mai bune rezultate în urma acestui studiu este Oliver Dovin (Hammarby IF). La nivel de fundași centrali pe primul loc se află Ilya Zabarnyi (Dynamo Kiev), iar la atacanți, după Jakub Kaminski, se situează Akinkunmi Amoo (Hammarby) și Sebastiano Esposito (Basel, împrumutat de la Inter).
Probabil că nu toți acești fotbaliști vor ajunge să fie adevărate staruri în fotbalul mondial, dar cu siguranță o parte dintre ei vor juca la un moment dat la marile forțe ale Europei.
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM 31 MINUTE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
ACUM O ORĂ