"De la următorul Alphonso Davies la Moukoko de la Dortmund, alegem 60 dintre cei mai talentați jucători născuți în anul 2004", astfel își începe The Guardian subiectul, după o selecție riguroasă. Este o rubrică pe care a permanentizat-o din 2015, astfel că "Next Generation" a ajuns la ediția a 7-a. Publicația din Marea Britanie a prezentat lotul "2021".
Selecția cuprinde jucători de pe toate continentele, iar pe listă apare și un român, Cătălin Vulturar, care a debutat la UTA Arad, dar între timp a ajuns în Italia, la Lecce..

Topul celor mai buni 60 tineri fotbaliști ai lumii

Liga Campionilor UEFA
Erling Haaland și-a găsit "Nașul" la Amsterdam. Este pentru prima dată când i s-a întâmplat așa ceva
ACUM 3 MINUTE
Youssoufa Moukoko, un atacant german în vârstă de 16 ani, se află printre numele cele mai cunoscute de pe listă în acest moment. El este cel mai tânăr jucător care a jucat în Bundelisga, la 16 ani și o zi. 17 zile mai târziu a devenit și cel mai tânăr fotbalist care a evoluat în Liga Campionilor. Moukoko a devenit și cel mai tânărt marcator în echipa Germaniei U21.
https://i.eurosport.com/2021/09/25/3226432.jpg
El joacă deja pentru o echipă de Liga Campionilor, precum Borussia Dortmund. La vârsta de 16 ani, el a adunat deja 19 meciuri în Bundesliga și a marcat trei goluri.
Cel mai cuniscut nume de pe listă este fără doar și poate Gavi. El este ultimul produs pe care Academia Barcelonei l-a scos în față, tânărul de numai 17 ani impresionând în tricoul blaugrana în acest start de sezon. Evoluțiile bune de la echipa de club l-au propulsat și la naționala Spaniei, iar viitorul mijlocașului se anunță unul strălucit. Gavi a debutat pentru Spania la mijlocul acestei săptămâni, în semifinala cu Italia din Liga Națiunilor. Și a avut o primă experiență fericită, din moment ce Furia Roja s-a calificat în finală.
Pe lista celor mai promițători 60 de fotbaliști apare și un român, este vorba despre Cătălin Vulturar, în prezent jucător la Lecce. El a debutat la UTA Arad la vârsta de 14 ani, după ce antrenorii lui de la juniori au spus că este prea bun pentru nivelul la care juca.

Catalin Vulturar

Credit imagine: Other Agency

Talentatul mijlocaș central a fost căpitan la toate echipele naționale de juniori în care a evoluat. În 2020, el s-a mutat la Lecce, unde se antrenează acum cu prima echipă. El a fost în trialuri la Liverpool și Barcelona, înainte de a ajunge în Italia.
Liga Campionilor UEFA
A plouat cu goluri și recorduri la Atletico Madrid – Liverpool. Mo Salah a scris o pagină de istorie
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Eroul lui Manchester City la Brugge a jucat două partide în decurs de câteva ore în urmă cu 3 zile
ACUM 2 ORE