Există foarte mulți fotbaliști care s-au remarcat de-a lungul timpului prin duritatea și agresivitatea lor pe teren, devenind astfel predispuși să încaseze foarte multe cartonașe și să își lase echipele în inferioritate numerică. Evident, jucătorii care au suferit cele mai multe eliminări în ultimele două decenii sunt fundașii sau mijlocașii defensivi, însă clasamentul ne arată că și unii atacanți au văzut "roșu" în fața ochilor de foarte multe ori.

Sergio Ramos, cel mai eliminat jucător

Conform acestui clasament, căpitanul lui Real Madrid și al naționalei Spaniei, este cel mai eliminat jucător din ultimele două decade, el încasând nu mai puțin de 26 de cartonașe roșii. Oarecum surprinzător, Ramos nu a fost eliminat niciodată cât timp a jucat pentru Sevilla și nici în cele 170 de partide jucate pentru echipa națională. Toate cele 26 de eliminări au fost încasate în tricoul lui Real Madrid.
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33
https://i.eurosport.com/2014/03/23/1205896.jpg
Al doilea în această ierarhie este fostul fundaș central al Barcelonei, mexicanul Rafa Marquez, un jucător foarte dur care a fost eliminat de 21 de ori. În fine, ultima treaptă a podiumului din acest clasament este ocupată de brazilianul Felipe Melo, unul dintre cei mai agresivi jucători din fotbalul modern, care a suferit 20 de eliminări.

Zlatan Ibrahimovic, 13 eliminări în carieră

https://i.eurosport.com/2011/11/07/779354.jpg
Cea mai bună dovadă că nu trebuie să fii fundaș pentru a fi eliminat foarte des este cazul lui Zlatan Ibrahimovic, care și-a lăsat echipa în inferioritate numerică de 13 ori. Majoritatea acestor eliminări au survenit fie în urma unor faulturi foarte dure făcute de suedez, fie datorită unor gesturi nepotrivite la adresa arbitrilor sau adversarilor. Un alt nume care surprinde în zona din față a acestui clasament este cel al lui Ricardo Quaresma, un alt jucător de atac, dar care la fel ca și Zlatan este foarte "iute la mânie", și care a încasat chiar mai multe eliminări decât scandinavul, mai exact 14.
Astfel, Zlatan și Quaresma sunt în acestă ierarhie în fața multor jucători care au fost mult mai duri decât ei, cum ar fi de exemplu portughezul Pepe, care a încasat "doar" 12 cartonașe roșii în cariera sa.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11