FIFA a luat, la începutul acestei săptămâni, decizia de a deschide o fereastră specială de transferuri pentru cei peste 100 de jucători străini din campionatul Rusiei. Din cauza invaziei în Ucraina, rușii au fost sancționați și în plan sportiv. Echipele din Rusia au fost excluse din competițiile internaționale, iar FIFA, UEFA și FIFPro au căutat o soluție prin care să îi ajute pe fotbaliștii străini care vor să plece de la cluburile lor.
Potrivit NY Times, acești jucători își vor putea căuta o echipă pentru care să evolueze până la finalul sezonului, dar vor fi nevoiți să se întoarcă pe 30 iunie, în speranța că, până la data respectivă, situația din Ucraina se va liniști.
În plus, o decizie similară a fost luată și în cazul fotbaliștilor străini din Ucraina, mulți dintre ei fugind din țară după invazia armatei ruse. Chiar dacă sunt legați de contract de formațiile ucrainene, fotbaliștilor și antrenorilor străini din țara vecină nu le poate fi îngrădit dreptul la muncă, iar FIFA, UEFA și FIFPro au discutat ce trebuie făcut pentru protejarea lor.
Premier League
Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile
ACUM O ORĂ
Forurile au ajuns la o măsură fără precedent, dar care are acoperire completă în contextul climatului geo-politic. Astfel, aceștia vor putea să semneze ca și cum ar fi liberi de contract, până în vară, cu orice club. Apoi, vor fi obligați să își respecte angajamentele vechi, cu formațiile ucrainene, evident dacă lucrurile se vor liniști până atunci.
În aceste condiții, jurnaliștii publicației spaniole Mundo Deportivo au realizat o listă a celor mai importanți 10 fotbaliști care vor putea fi transferați în această perioadă din postura de jucători liber de contract.
Citește și:

Top 10 fotbaliști care vor putea fi transferați gratuit din cauza războiului dintre Ucraina și Rusia

1. Malcom (Zenit) - Atacantul trecut pe la Barcelona, cotat de site-ul transfermarkt.com la 22 de milioane de euro, este unul dintre cele mai atractive nume de pe această listă. Fotbalistul de 25 de ani ar putea să aibă o contribuție importantă în plan ofensiv pentru multe echipe, fiind un jucător rapid și care poate evolua atât pe dreapta, cât și în stânga sau în centru.
2. David Neres (Șahtior) - Brazilianul de 25 de ani a ajuns în Ucraina în urmă cu mai puțin de două luni, după 5 ani petrecuți la Ajax. Atacantul, a cărui valoare de piață se ridică la 20 de milioane de euro, este într-o formă foarte bună și poate ajuta pe ambele flancuri ale ofensivei.
3. Wilmar Barrios (Zenit) - Mijlocașul columbian care evoluează în Rusia din 2019 este un fotbalist care aduce echilibru în jocul unei echipe. Sportivul de 28 de ani, trecut pe la Boca Juniors, are o cotă de piață de 20 de milioane de euro.
4. Tete (Șahtior) - Brazilianul de 22 de ani s-a impus ca titular la Donețk, reușind în 17 meciuri să dea 9 goluri și o pasă decisivă. Fotbalistul este considerat extrem de talentat și poate evolua pe orice post din atac, iar valoarea sa de piață este de 20 de milioane de euro.
5. Jhon Cordoba (Krasnodar) - Este un atacant puternic, care a evoluat de-a lungul carierei la echipe din Spania și Germania, precum Espanyol, Granada, Koln și Hertha. În prezent, fotbalistul cotat la 17 milioane de euro este accidentat, iar revenirea sa nu este așteptată mai devreme de sfârșitul lunii aprilie.
6. Quincy Promes (Spartak Moscova) - Olandezul cotat de site-ul transfermarkt.com la 12 milioane de euro s-a remarcat drept un jucător bun după transferul în Rusia, în februarie 2021. De-a lungul carierei, atacantul a mai trecut pe la Ajax și Sevilla.
7. Khvicha Kvaratskhelia (Rubin Kazan) - Atacantul în vârstă de 21 de ani este unul dintre cei mai talentați fotbaliști din Georgia, fiind considerat marea speranță a echipei naționale. Jucătorul crescut de academia lui Dinamo Tbilisi are o valoare de piață de 16 milioane de euro.
8. Dodo (Șahtior) - Fundașul brazilian a reușit 4 pase decisive în 14 meciuri în acest sezon, iar presa internațională îl consideră un fotbalist în plină ascensiune. Sportivul de 23 de ani are o cotă de piață de 20 de milioane de euro.
9. Wendel (Zenit) - Mijlocașul care a evoluat în trecut la Sporting Lisabona este într-o formă foarte bună, reușind în acest sezon 3 goluri și două assist-uri în cele 19 apariții în campionatul Rusiei. Potrivit Mundo Deportivo, brazilianul cotat la 19 milioane de euro ar putea face o figură frumoasă la orice echipă bună din Europa.
10. Yusuf Yazici (CSKA Moscova) - Turcul de 25 de ani, care are o valoare de piață de 15 milioane de euro, a fost împrumutat în Rusia de Lille până la finalul acestui sezon. Mijlocașul a adunat doar două apariții în tricoul rușilor, dar a reușit două goluri și este considerat un jucător care poate aduce un plus de calitate pentru multe echipe de pe continent.
Fotbal
Jake Daniels, primul fotbalist activ care declară în mod public că este homosexual
ACUM O ORĂ
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 2 ORE