Sportivii nu au fost feriți de pandemia de coronavirus. Fie că a fost vorba de ciclism, de baschet sau fotbal, mulți atleți și foști sportivi au fost infectați cu virusul.
Majoritatea celor infectați s-au vindecat între timp așa că apare discuția legată de cum sunt afectați pe termen lung sportivii care au avut coronavirus. Apare întrebarea dacă vor putea reveni la același nivel ca înainte sau există consecințe serioase.
Maximiliano Richeze, ciclist pentru UCI WorldTeam UEA Team Emirates a povestit despre dificultățile avute: "A fost foarte dificil să îmi revin. A durat câteva săptămâni pentru mine în care am fost internat și am fost blocat timp de o lună în Emirate. Mă simțeam rău când am fost externat, au mai fost 10 zile în care nu mă simțeam cum trebuie. Abia la o lună după ce am ieșit din spital am simțit că mi-am revenit complet, acum sunt mai bine".
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 16 MINUTE
Paulo Dybala, cel care a fost testat pozitiv de 4 ori, a povestit la rândul său cum s-a simțit când a revenit la antrenament: "Am simțit că îmi pierd răsuflarea dupa 5-10 minute. Mi-am dat seama că nu este în regulă". Un fotbalist din La Liga care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea a admis că are dificultăți în a reveni la forma de dinainte de virus.

Riscuri pentru sportivi

Problema respirației este cea care îl îngrijorează cel mai tare pe Dr Nacho de Blas, șeful Unității de Boli Infecțioase și Epidemiologie la Universitatea din Zaragoza. "Pot exista leziuni la nivelul plămânilor care reduc capacitatea respiratorie iar acest lucru este critic pentru sportivi, asta pe lângă problemele musculare care pot să apară. Vom vedea multe accidentări
Se spune că fiecare zi cu virusul ar trebui să aducă o săptămână de odihnă. Aceste infecții lasă cicatrici în sistemul pulmonar, deși sunt imperceptibile. Pentru oamenii normali abia dacă există vreun semn, dar pentru un sportiv este vital. O reducere cu 2% a capacității pentru un om obișnuit e insemnificativă, dar pentru un atlet de elită este decisiv, nu se mai poate recupera
Alfonso Reyes, fost jucător de baschet, cel care a postat un fel de jurnal pe rețelele de socializare pe perioada în care a avut coronavirus, a avertizat că vor fi sportivi care vor fi nevoiți să-și încheie cariera din cauza acestui virus.

Topul celor mai periculoase sporturi

Cei de la Marca au dezvăluit și un clasament al sporturilor unde există cel mai mare risc de răspândire al virusului conform analizelor făcute de experți în domeniu.
Apropierea dintre participanți este cheia. Un studiu publicat în Belgia și Olanda arată că 1 metru și jumătate distanță între oameni care se mișcă și depun efort nu este suficient. Când o persoană aleargă, urma poate să fie și de 15 metri iar pe o bicicletă e și mai mare | Dr Nacho de Blas
Așadar, iată cum arată clasamentul sporturilor în care atleții sunt cel mai expuși:
  • 1. Rugby
  • 2. Volei
  • 3. Judo
  • 4. Baschet
  • 5. Box
  • 6. Ciclism
  • 7. Natație
  • 8. Handbal
  • 9. Canotaj cu mai mulți vâslași
  • 10. Fotbal

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Romanian Liga I
Dusan Uhrin, ferm înainte de returul barajului cu U Cluj! "Situația clubului nu este prea bună!"
ACUM 2 ORE
Fotbal
Omrani, eroare impardonabilă! Motivul pentru care ratează prima convocare la naționala Algeriei
ACUM 3 ORE