Perioada de transferuri din luna ianuarie nu a fost extrem de spectaculoasă, dar chiar și așa au avut loc câteva mutări care au atras atenția. Dusan Vlahovic la Juventus, Ferran Torres sau Aubameyang la Barcelona, Luiz Diaz la Liverpool sau Bruno Guimaraes la Newcastle au fost cele mai răsunătoare transferuri din această iarnă.
Există însă și o serie de fotbaliști de certă valoare care nu au reușit să își găsească angajamente și așteaptă încă oferte. Regulamentul le permite să semneze cu noi cluburi în orice moment, astfel că e de așteptat ca în aceste zile să fie perfectate câteva mutări importante.
Citește și:
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 2 ORE

Diego Costa, cel mai important jucător care nu are echipă momentan

Cel mai răsunător nume din această listă este cel al lui Diego Costa. Fostul atacant de la Atletico Madrid sau Chelsea s-a despărțit recent de brazilienii de la Atletico Mineiro, pentru care a jucat din august 2021, marcând de 5 ori în 19 partide.
Ajuns la 33 de ani, Diego Costa își dorește să mai joace la un nivel înalt, dar nu s-a grăbit să dea curs ofertelor primite până acum. Fenerbahce, Mainz sau Salernitana au fost echipele care l-ar fi dorit pe brazilian, dar nu s-a ajuns la un consens.
Dacă ne raportăm la valoarea de piață, Diego Costa este al doilea jucător liber de contract, fiind cotat la 5 milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Pe prima poziție este portughezul Edgar Ie (7,5 milioane de €). Fundașul central de 27 de ani are în CV o selecție la naționala mare Portugaliei și a jucat în ultimul an și jumătate la Trabzonspor, liderul detașat din Turcia. Contractul său a fost reziliat la jumătatea lunii ianuarie nu până în prezent Edgar Ie nu și-a găsit echipă.
Un alt nume de rezonanță pe această listă este Laurent Koscienly. Fostul căpitan al lui Arsenal, echipă cu care a câștigat de 3 ori Cupa Angliei, a jucat din 2019 la Bordeaux, dar și-a reziliat contractul cu gruparea franceză pe 31 ianuarie. Pentru că a ajuns deja la 36 de ani, nu ar fi exclus ca omul cu 51 de selecții la naționala Franței să se gândească chiar la retragere.
Clement Grenier, campion european U19 cu naționala Franței, este un alt fotbalist aflat în situația de a-și căuta echipă. Acesta juca din 2018 la Rennes, dar a rămas liber de contract în ianuarie. Mijlocașul central de 31 de ani a fost crescut de Lyon, singurul club de care a aparținut până când a semnat cu Rennes, fiind împrumutat pentru scurte perioade la AS Roma sau Guingamp.
Dintre jucătorii români care nu au echipă momentan, cel mai cunoscut este Ronaldo Deaconu, cotat la 1,2 milioane de €. Mijlocașul ofensiv de 24 de ani s-a săturat de problemele financiare de la Gaz Metan Mediaș și a fost lăsat liber, dar nu și-a găsit deocamdată angajament. Deaconu a început fotbalul la Academia Hagi, dar și-a petrecut ultima parte a junioratului în Olanda, la Feyenoord sau Twente. La nivel de profesionist, Deaconu a jucat la ASA târgu Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica, Sepsi Sfântu Gheorghe și Gaz Metan.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 2 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 3 ORE