Cei de la CIES Football Observatory au luat în calcul ultimele cinci ferestre de transferuri și au analizat sumele cheltuie de fiecare club în parte. CIES a calculat cu cât au rămas cluburile (în plus sau în minus) după toți jucătorii vânduți și cumpărați în ultimele cinci sezoane.
Astfel, clubul care a cheltuit cel mai mult în ultimele cinci stagiuni este Manchester City. Formația pregătită de Pep Guardiola, care a câștigat în acest interval două titluri de campioană a Angliei, a rămas cu un deficit de 631 de milioane de euro în urma campaniilor de transferuri. Cu toate aceastea, City nu a reușit să își îndeplinească principalul obiectiv: cucerirea UEFA Champions League.
Pe locul doi se situează Manchester United, diavolii având un deficit de 586 de milioane de euro, cel mai inspirat transfer din această perioadă fiind fără îndoială cel al lui Bruno Fernandes. Totuși, performanțele de pe teren ale lui United nu justifică deloc banii cheltuiți iar majoritatea transferurilor nu au confirmat încă pe Old Trafford.
Fotbal
Mirel Rădoi va fi băgat în ședință de patronul Universității Craiova și are postul în pericol
ACUM 3 MINUTE
Podiumul este completat de Barcelona cu cheltuieli nete de 471 de milioane de euro. Catalanii sunt deja renumiți pentru afacerile neinspirate făcute în ultimii ani, însă în acest interval Barcelona a reușit să cucerească de trei ori titlul în La Liga. Totuși, situația financiară a clubului este una dramatică iar formația de pe Camp Nou nu va putea aduce nume importante în vara lui 2021 și va fi nevoită să taie din salariile celor mai importanți jucători.
Cluburile din Anglia sunt cele mai prezente și surprinzător este că echipe precum Everton sau Aston Villa au cheltuit mai mult decât Real Madrid în ultimele cinci sezoane. Totuși, în acest interval madrilenii l-au vândut pe Cristiano Ronaldo pentru 100 de milioane de euro la Juventus, ceea ce a amortizat o mare parte din banii cheltuiți ulterior.
https://i.eurosport.com/2020/12/13/2954380.jpg

Cluburile cu cele mai mari cheltuieli nete din ultimele cinci sezoane

1. Manchester City - 641 mil. euro
2. Manchester United - 586 mil. euro
3. Barcelona - 471 mil. euro
4. PSG - 455 mil. euro
5. Inter - 386 mil. euro
6. Everton - 346 mil. euro
7. Aston Villa - 339 mil. euro
8. AC Milan - 311 mil. euro
9. Chelsea - 308 mil. euro
Cupa Mondială FIFA
"Se vor teme puştii Angliei de Franţa?" Durul Roy Keane, răspuns categoric. Ce anticipează
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Mbappe, după ce a urcat peste Maradona şi Ronaldo, la CM şi l-a egalat pe Messi: "E obsesia mea"
ACUM O ORĂ