Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United aduce un puști de doar 16 ani de la Barcelona!

Vlad Dumitrescu

Actualizat 01/07/2020 la 11:23 GMT+3

Adolescentul de 16 ani Marc Jurado a confirmat că a părăsit Barcelona după expirarea contractului iar el se va alătura academiei lui Manchester United în această vară.

Ole Gunnar Solskjaer

Credit imagine: Getty Images

Jurado, care a jucat la Barcelona aproape 10 ani, a refuzat mai multe oferte de a rămâne pe Camp Nou pentru ocazia de a merge la un club din Premier League. Contractul de amator al fundașului dreapta a expirat pe 30 iunie însă el este eligibil pentru un contract de profesionist de când a împlinit 16 ani în aprilie.
Barcelona i-a oferit un contract pe trei ani cu un salariu anual de 100.000 de euro și cu bonusuri de 200.000 de euro dacă și-ar fi făcut debutul pentru echipa a doua. Totuși, Jurado a refuzat oferta de a rămâne la club și își va încerca norocul în Anglia la Manchester United, care va trebui să plătească doar pentru drepturile de dezvoltare, el fiind liber de contract.

Jurado, de la Barcelona la Manchester United

”Nu este niciodată ușor să pleci de la clubul care ți-a oferit totul. Barcelona a fost a doua mea casă, a doua mea familie, aici am crescut ca jucător și ca om. Acum este timpul să-mi iau la revedere dar nu înainte de a le mulțumi tuturor celor care m-au ajutat de când am ajuns aici în 2011”, a scris el pe Instagram.
”Am fost destul de norocos să-mi împart pasiunea cu o generație fantastică de jucători. Am început de când eram doar copii și voiam doar să ne jucăm cu mingea iar acum după nouă ani pot să-i numesc prietenii mei. Am avut un noroc mare cu antrenorii pe care i-am avut care ne-au ajutat să ne îndeplinim visurile”, a precizat el.
Conform ESPN, Barcelona este dezamăgită să-l piardă pe fundaș iar clubul catalan este în mod special nemulșumit de felul în care agentul său, Carlos Lacueva, a gestionat situația. Jurado este doar unul dintre mai mulți jucători care au părăsit La Masia înainte să ajungă la prima echipă. Barcelona i-a pierdut în ultimii ani pe Eric Garcia și Adria Bernabe la Manchester City iar alții au mers la Borussia Dortmund, Monaco sau Juventus.
program PL
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo