În orice alt an, aceasta este perioada în care cluburile încep să discute mutări pe piața transferurilor și să negocieze cu proprii jucători noi contracte. Oprirea fotbalului din cauza pandemiei de COVID-19 a schimbat însă în mare măsură abordarea cluburilor, scrie Daily Mail.
Negocierile dintre cluburi și agenți sunt legate mai mult cu privire la reducerea salariilor pe perioada crizei iar majoritatea cluburilor au întrerupt orice discuții legate de achiziția de jucători.
În acest moment, cluburile sunt doar cu gândul la propriile finanțe și încheierea actualului sezon pentru a reduce parțial pierderile.
Fotbal
Breaking news. Primul campionat important care a anunțat data oficială la care va reveni
07/04/2020 LA 20:40

Cum sunt afectați jucătorii

FIFA a anunțat că perioada de transferuri din vară va fi mutată astfel încât să aibă loc între sezonul 2019/2020 și 2020/2021. De asemenea, contractele care urmau să expire la finalul lunii iunie, fie că este vorba despre jucătorii care aparțin de un club sau de cei împrumutați, vor fi prelungite până la finalul sezonului.
Însă această decizie afectează mult și alți jucători: cei ale căror contracte expiră în 2021. Jucători precum Leo Messi, Luis Suarez, Pierre-Emerick Aubameyang, Paul Pogba, Manuel Neuer, Angel Di Maria, Leroy Sane sau Gini Wijnaldum sunt pe această listă iar cluburile de care aparțin sunt într-o situație dificilă.
Cu puțin timp la dispoziție pentru a putea obține un preț bun cu 12 luni înainte de terminarea contractului, cluburile vor fi nevoite în cele mai multe cazuri să negocieze noi înțelegeri astfel încât să nu riște să-i piardă fără vreun ban în vara lui 2021. Însă dacă un jucător aflat în ultimul an de contract va solicita să fie lăsat să plece, va fi extrem de dificil pentru un club să mai obțină o sumă apropiată de cea la care este evaluat jucătorul în condițiile în care așteptările sunt ca sumele de transfer să scadă substanțial în urmatoarele perioade de mercato, până cluburile își vor reveni după criza economică pe care pandemia de COVID-19 o provoacă. Pe de altă parte, nici jucătorii care planificau să schimbe clubul în 2021 nu mai pot fi siguri de acest lucru din același motiv.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | PSG și Spurs pregătesc shimbul iernii! Barca face orice să scape de Dembele
20/01/2022 LA 16:55
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24