Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIFA a decis modificarea perioadei de transferuri. Cum sunt afectați jucători ca Messi și Aubameyang

Sebastian Ujica

Publicat 08/04/2020 la 08:38 GMT+3

FIFA a emis marți un comunicat prin care a anunțat că perioada de transferuri din această vară va fi mutată astfel încât să aibă loc după încheierea actualului sezon.

Pierre-Emerick Aubameyang hat sich entschuldigt

Credit imagine: SID

În orice alt an, aceasta este perioada în care cluburile încep să discute mutări pe piața transferurilor și să negocieze cu proprii jucători noi contracte. Oprirea fotbalului din cauza pandemiei de COVID-19 a schimbat însă în mare măsură abordarea cluburilor, scrie Daily Mail.
Negocierile dintre cluburi și agenți sunt legate mai mult cu privire la reducerea salariilor pe perioada crizei iar majoritatea cluburilor au întrerupt orice discuții legate de achiziția de jucători.
În acest moment, cluburile sunt doar cu gândul la propriile finanțe și încheierea actualului sezon pentru a reduce parțial pierderile.

Cum sunt afectați jucătorii

FIFA a anunțat că perioada de transferuri din vară va fi mutată astfel încât să aibă loc între sezonul 2019/2020 și 2020/2021. De asemenea, contractele care urmau să expire la finalul lunii iunie, fie că este vorba despre jucătorii care aparțin de un club sau de cei împrumutați, vor fi prelungite până la finalul sezonului.
Însă această decizie afectează mult și alți jucători: cei ale căror contracte expiră în 2021. Jucători precum Leo Messi, Luis Suarez, Pierre-Emerick Aubameyang, Paul Pogba, Manuel Neuer, Angel Di Maria, Leroy Sane sau Gini Wijnaldum sunt pe această listă iar cluburile de care aparțin sunt într-o situație dificilă.
Cu puțin timp la dispoziție pentru a putea obține un preț bun cu 12 luni înainte de terminarea contractului, cluburile vor fi nevoite în cele mai multe cazuri să negocieze noi înțelegeri astfel încât să nu riște să-i piardă fără vreun ban în vara lui 2021. Însă dacă un jucător aflat în ultimul an de contract va solicita să fie lăsat să plece, va fi extrem de dificil pentru un club să mai obțină o sumă apropiată de cea la care este evaluat jucătorul în condițiile în care așteptările sunt ca sumele de transfer să scadă substanțial în urmatoarele perioade de mercato, până cluburile își vor reveni după criza economică pe care pandemia de COVID-19 o provoacă. Pe de altă parte, nici jucătorii care planificau să schimbe clubul în 2021 nu mai pot fi siguri de acest lucru din același motiv.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo