Aflată pe primul loc în Premier League și calificată în optimile UEFA Champions League, Liverpool are un sezon perfect în ciuda faptului că nu a făcut niciun transfer în vara trecută, cu excepția a doi tineri jucători, Sepp van der Berg și Harvey Elliott. Însă Jurgen Klopp a reușit să pună mână pentru a doua parte a sezonului pe un jucător pe care Liverpool și-l dorea foarte mult: Takumi Minamino, de la Salzburg.
Japonezul de 24 de ani urmează să facă vizita medicală și va deveni oficial jucătorul celor de la Liverpool începând cu 2020, negocierile cu campioana Austriei fiind finalizate. Michael Edwards, directorul sportiv al celor de la Liverpool, a ajuns la o înțelegere cu directorul de fotbal de la Salzburg, Christoph Freund. Acesta din urmă a confirmat pentru site-ul oficial negocierile cu Liverpool.

Urmărit de Liverpool din 2013

Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 3 ORE
Minamino a impresionat în ambele partide cu Liverpool din UEFA Champions League, reușind să marcheze în partida de pe Anfield. Însă pentru oficialii celor de la Liverpool, evoluția japonezului nu era o surpriză. Asta pentru că jucătorul a fost în atenția celor de la Liverpool încă din 2013, când Salzburg îl aducea pe Minamino de la Cerezo Osaka.
Edwards și echipa sa de recrutare care include un întreg departament de analiză statistică l-au analizat în mod regulat pe Minamino pentru a vedea progresul acestuia și dacă acesta poate să facă pasul către Liverpool, scrie Mirror.
În ultimele 2 sezoane, Minamino a avut un progres spectaculos din toate punctele de vedere. Nu doar în ceea ce privește golurile și assist-urile, ci în ceea ce privește toate aspectele jocului său precum fizicul, rezistența și realizările. Iar aceste realizări au fost confirmate și în sezonul de Europa League în care Salzburg a ajuns până în semifinale, și în actualul sezon al grupelor UEFA Champions League, dar și prin faptul că a devenit un lider al naționalei Japoniei.
Relația bună dintre Edwards și Freund le-a permis celor de la Liverpool să afle despre clauza de reziliere pe care jucătorul o are în contractul semnat în luna februarie. Iar cum aceasta este de doar 8 milioane de euro, cei de la Liverpool au decis să o activeze, luând fața altor cluburi interesate precum Manchester United, AC Milan sau Borussia Monchengladbach.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
20/01/2022 LA 21:52
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11