Ronaldo a crescut la Cruzeiro și a plecat în Europa după un singur sezon jucat în prima echipă. În 1994, PSV Eindhoven a plătit o sumă considerabilă pentru brazilianul care avea să domine fotbalul mondial. Cruzeiro a încasat acum 27 de ani peste 5 milioane de dolari, iar "Dințosul" a făcut o promisiune: "Într-o zi mă voi întoarce acasă pentru a răsplăti fotbalul". Ronaldo și-a ținut promisiunea și din 1 ianuarie va deveni noul patron al echipei. Tranzacția de 62,5 milioane de euro va fi finalizată în curând, iar brazilienii sunt în extaz.
Ronaldo a fost la mare luptă cu Fenway Group, firma care are în proprietate pe FC Liverpool. Miliardarul american John Henry viza de mai multe luni cumpărarea lui Cruzeiro, echipă de mare tradiție în Brazilia care se află în colaps financiar. Cruzeiro are 4 titluri de campioană, ultima dată în 2014 și a cucerit de două ori Copa Liberadores, echivalentul din America de Sud a Champions League. Printre jucătorii de legendă care au evoluat se numără campionii mondiali Tostao, Piazza, Ronaldo sau Edilson. Actualul căpitan, portarul Fabio se apropie de 1000 de meciuri în tricoul lui Cruzeiro! Noua echipa a lui Ronaldo este acum în pragul falimentului și se luptă pentru revenirea în prima ligă cu un antrenor foarte experimentat pe bancă, Vanderlei Luxemburgo.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27

Ronaldo este de 3 ani proprietarul lui Real Valladolid

Ronaldo a plătit în septembrie 2018 peste 30 de milioane de euro pentru 51% din acțiunile clubului spaniol Valladolid, care între timp a revenit în liga a doua din Spania în ciuda eforturilor financiare făcute de brazilian. Mai multe echipe din ligile inferioare engleze l-au ademenit pe Ronaldo chiar înainte ca acesta să investească la Valladolid. O variantă viabilă ar fi fost o injecție de capital la Charlton Athletic. Echipa londoneză ajunsă în liga a treia are mare nevoie de fonduri pentru a se reinventa, iar Ronaldo a spus de mai multe ori că visul său este să dețină un club din țara unde s-a inventat fotbalul.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2817000.jpg
“Eram interesat să cumpăr o echipă, iar câteva persoane mă ajutau. Erau multe oportunităţi în Anglia. Brentford a fost una dintre echipele oferite. Am stat de vorbă cu cei de acolo şi am înţeles planul de afaceri, a fost plăcut. Mai era un club din liga a treia, Charlton, cu mare tradiţie, care m-a abordat. Pentru aceste oportunităţi erau necesare investiţii de peste 50 de milioane de lire. Am decis s-o cumpăr pe Real Valladolid, pentru o sumă mult mai mică, şi am continuat să trăiesc în Madrid. Distanţa scurtă între Valladolid şi Madrid a fost importantă, mă ajută să fiu aproape de afacerea mea tot timpul. Cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Pe viitor vreau să-mi extind imperiul fotbalistic și către Anglia pentru că acolo este cea mai bună organizare a afcerilor de acest gen”, spunea Ronaldo într-un interviu dat în octombrie pentru revista engleză FourFourTwo.
Fotbal
Ronaldo Nazario apără proiectul lui Florentino Perez! "Fanii vor să vadă cele mai tari meciuri!"
23/09/2021 LA 17:15
Olympic Games
Jocurile Olimpice 2020: O Fenomeno, la cel mai înalt nivel. Cele mai bune momente ale lui Ronaldo
05/04/2021 LA 11:11