În urmă cu 5 ani, toate marile cluburi ale Europei au fost în cursa pentru un jucător care se anunța fantastic: Martin Odegaard. Explozia nordicului a întârziat, ulterior, dar de aproximativ un an a început să arate ca fotbalistul despre care specialiștii anticipau că va fi unul dintre cei mai buni din lume.

În 2015, pe vremea când era la Bayern, Pep Guardiola l-a dorit enorm pe Odegaard și a discutat chiar cu Jan Age Fjørtoft să îl îndrume spre echipa sa. Fost jucător la Eintracht Frankfurt, norvegianul ocupa atunci o funcție în cadrul Federației Norvegiene și era un apropiat al tatălui tânărului mijlocaș.

Premier League
Premier Podcast 10 | Chelsea oprită în Gara Jose, Arsenal din ce în ce mai jos
ACUM 17 ORE

"Trebuie să-l aduci pe băiatul ăla la Munchen. Trebuie să-l aduci la Munchen. Îl voi face cel mai bun jucător din lume", a dezvăluit Fjortoft, citat de As.

Cum a ajuns Odegaard la Real Madrid. Regrete la Bayern

În cele din urmă, Odegaard și tatăl său a ales Real Madrid, pentru simplul motiv că formația de pe Bernabeu era singura care avea o echipă secundă. Nu ar fi fost sub nicio formă vorba de bani, cum s-a speculat la momentul respectiv. Odegaard a înțeles cât de important e să nu ardă etapele și să se dezvolte armonios, iar celelalte cluburi nu îi ofereau ocazia să evolueze alături de jucători de vârsta sa.

"După cum ştiţi, Liverpool era clubul său preferat, dar a ales Real Madrid, iar pentru mine motivul este simplu. Dintre cele patru (n.r. Real, Bayern, Arsenal și Liverpool) era singura care avea echipa secundă", a mai precizat Fjørtoft.

Un alt argument pentru decizia lui Odegaard a fost legat, probabil, de prezența lui Zinedine Zidane la echipa secundă a madrilenilor, la acel moment. "Nu a fost un jucător slab Zizou și nici un antrenor foarte slab", a glumit Fjørtoft, pentru ca apoi să dezvăluie că ratarea transferului lui Odegaard a produs supărare înn Bavaria.

"Michael Resche, care acum e la Schalke, era responsabil de transferurile la Bayern atunci. După ce bavarezii au ratat transferul, mi-a zis: "Dacă știam că pentru Martin e atât de important să existe o echipă a doua, aș fi construit-o pentru a-l transfera". Așa s-a scris istoria transferului", a mai precizat fostul internațional

Odegaard a fost împrumutat sezonul trecut de Real la Sociedad, unde a jucat de 30 de ori și a fost integralist în aproape toate partidele din La Liga. Finalizarea sa s-a îmbunătățit, Odegaard marcând șapte goluri și reușind opt assist-uri în toate competițiile. Era de așteptat ca el să fie lăsat la formația bască încă un sezon, dar Zidane l-a vrut înapoi la Real Madrid, convins că se poate baza pe el. Din păcate pentru Odegaard, în această toamnă a avut probleme cu accidentările, astfel că nu a fost folosit prea des.

https://i.eurosport.com/2020/11/19/2939637.jpg
Premier League
Pep Guardiola, supărat după victoria cu Burnley: "Jucătorii își pierd bucuria de a juca fotbal"
IERI LA 13:47
Premier League
Depay, pus pe hold! Primul transfer al iernii, la Barcelona
24/11/2020 LA 12:52