Adrian Mutu a obținut calificarea naționalei de tineret la al doilea turneu final consecutiv al Campionatului European. Meciul de acasă cu Danemarca a fost crucial. În urma acelui meci, tricolorii mici au sărbătorit cot la cot cu selecționerul Adrian Mutu, care a povestit într-un interviu acordat de curând cum i-a făcut pe fotbaliștii de la națională să scape de emoții și ce sfaturi le-a dat.
"Jucătorii naționalei de tineret sunt la momentul acela când din băiat devii bărbat. La meciul cu Danemarca i-am întrebat: Vă e frică? Ei au răspuns: Nu, Mister. Am mai stat un minut, i-am întrebat: Aveți emoții? Au spus da. Și le-am zis: Asta tot frică e! Și le-am spus că și mie mi-e frică: Credeți că mie nu mi-e? Dar diferența dintre mine și voi este că eu nu fug de ea, mă duc spre ea, ca la meci să fiu liniștit.
Le-am spus să nu fugă de presiune, să fugă spre ea, să o accepte. E ok să ai emoții, o să ai emoții toată viața. Și la 35 de ani, bătrâni în fotbal, tot ai emoții înaintea unui meci. Dacă ar dispărea emoția ar trebui să te lași de fotbal, înseamnă că nu mai ești motivat", a declarat Adrian Mutu pentru site-ul curajuldeafi.com.
Fotbal
Petrescu are undă verde de la Cluj să semneze cu naționala. Cine vine să ia titlul cu CFR-ul
ACUM 4 ORE

Adrian Mutu, sfaturi prețioase pentru tricolorii mici

În plus, Mutu nu fuge de responsabilitatea de a fi un bun sfătuitor pentru tinerii fotbalişti români, în ciuda controverselor în care a fost implicat de-a lungul timpului: "Fă ce zice popa, nu ce face popa! Fă ce spun eu să faci, nu ce am făcut eu. Am făcut şi am luat atâtea decizii proaste în viaţa mea, încât am devenit expert in sfaturi", a explicat Mutu.
Mai mult, Mutu îi felicită pe jucători pentru că merg la psiholog, lucru care i se părea nenatural pe când era el fotbalist: "Dacă îi ziceai unuia acum 30 de ani, am psiholog, cred că te băga, te înjura: 'du-te şi tu, şi psihologul'!" Mă bucur că am băieţi inteligenţi în echipă care îl folosesc pe psiholog. Ceea ce e interesant pentru că şi băieţii ăştia trec prin ce am trecut eu. Punem un pătrat, un dreptunghi în care scrii: faimă, bani, maşini, gagici, vacanţe. Şi aici scrii ce vede lumea. Lumea asta vede la un sportiv. Dedesubt e suferinţă, disciplină, sacrificiu, perseverenţă, tristeţe, fericire, durere", a mai declarat Adrian Mutu.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, aproape de a deveni noul selecționer al României! Informații de ultimă oră
ACUM 19 ORE
Fotbal
FRF are o nouă variantă pentru banca echipei naționale! Ce antrenor au pus pe listă
30/11/2021 LA 18:53