Fostul căpitan al naționalei României din perioada 2012-2016 a mărturisit care sunt cele trei mari neîmpliniri ale carierei. Deși a făcut istorie la Șahtior, reușind să câștige inclusiv Cupa UEFA, Raț și-ar fi dorit să ajungă și într-o finală de Champions League.
De asemenea, fostul fundaș își șetase și obiectivul de a ajunge cu naționala României la un Campionat Mondial.

Raț a fost aproape de transferul la Real Madrid

La Liga
Real Madrid a perfectat transferul lui Endrick! Brazilianul, cel mai scump tânăr U20 din istorie
ACUM 2 MINUTE
Dintre toate însă, cea mai mare dezamăgire a lui Raț este că nu a reușit să ajungă la Real Madrid, clubul gigantic care l-a dorit în urmă cu 11 ani:
"Deși sunt mulțumit de cariera mea, am rămas cu anumite lucruri pe care eu le trec la neîmpliniri. Și anume: ca obiectiv eu aveam setată o finală de Champions League și nu am ajuns decât în sferturi.
Apoi faptul că nu am avut ocazia să joc la un turneu final de campionat mondial și cred că acesta împreună cu faptul că nu s-a concretizat transferul, care era așa de aproape, la Real Madrid în 2009 sunt cele mai mari neîmpliniri din cariera mea.", a declarat Răzvan Raț, pentru blogul narcisraducan.ro.

Raț a adunat 113 selecții la naționala României

Răzvan Raț s-a retras din fotbal în urmă cu 2 ani, după o carieră impresionantă. Fostul internațional român a cucerit 16 trofee cu Șahtior, în 10 sezoane, printre care se numără 7 titluri de campion al Ucrainei (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013) și o Cupă UEFA (2009).
Raț a fost lansat în fotbalul mare de Rapid, alături de care a câștigat Cupa și Supercupa României în sezonul 2001/2002. De-a lungul carierei, Raț a mai evoluat la FCM Bacău, West Ham, Rayo Vallecano, PAOK Salonic și Poli Timișoara.
Răzvan Raț a adunat 113 de selecții la naționala României, reușind să înscrie 2 goluri. Fostul fundaș a participat la un singur turneu final alături de "tricolori", la Euro 2008.
Cupa Mondială FIFA
Croația, sancționată de FIFA înaintea meciului din sferturile Mondialului, cu Brazilia
ACUM 5 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
23 de jucători riscă să rateze semifinalele, dacă vor lua galben în sferturi! Nume grele pe listă
ACUM 38 MINUTE