Vestea dispariției fostului mare fotbalist a întristat o lume întreagă, dar experții în licitații au observat un alt fenomen în aceste zile. Mai exact, prețul obiectelor care i-au aparținut sau care au fost legate în vreun fel de Maradona au crescut considerabil.
Poate cel mai important obiect legat de superstarul argentinian a fost tricoul purtat în celebrul meci cu Anglia, din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Mexic din 1986. Atunci, Diego a dat celebrul gol cu mâna în poarta lui Shilton, dar a marcat și cel mai frumos gol din istoria fotbalului, driblând aproape întreaga echipă britanică înainte de a înscrie în poarta goală. Argentina a învins atunci cu 2-1 și s-a calificat în semifinale, unde a trecut de Belgia printr-o altă dublă a lui Maradona, pentru ca a poi să câștige și finala împotriva Germaniei Federale, scor 3-2.
Tricoul purtat de Maradona în acel meci contra Angliei se află acum în proprietatea lui Steve Hodge. Fostul internațional englez a intrat în posesia lui făcând schimb de tricou cu Maradona după meciul de pe Estadio Azteca: "Mergeam prin tunel și Maradona venea din direcția opusă. Tocmai mi-am scos tricoul și le-am schimbat chiar acolo.", a declarat Hodge pentru presa britanică.
Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04

Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia valorează 2 milioane de $

În prezent, tricoul este expus la Muzeul Național al Fotbalului din Anglia, aflat în orașul Manchester. Dacă proprietarul însă ar decide să-l vândă, prețul acestuia ar putea fi unul uriaș, ajungând până la 2 milioane de $.
"Este foarte dificil de măsurat valoare acestui tricou, dar știu că proprietarul ar dori în jur de 2 milioane de $,", a declarat pentru Reuters David Amerman, de la Goldin Auction din New Jersey, o firmă specializată în astfel de licitații.
"Este foarte dificil de văzut cum ar ajunge la prețul de două milioane de dolari, dar nu văd de ce o persoană care avea banii nu ar plăti o asemenea sumă. Trebuie doar găsită persoana potrivită la locul potrivit și atât. Este o posibilitate cât se poate de realistă.", a explicat Amerman, citat de Mundo Deportivo.
Liam Brady, fost jucător la Arsenal și Juventus, a jucat de mai multe ori împotriva lui Maradona și deține un tricou purtat de acesta la un meci din 1979. Acesta este unul mai puțin obișnuit, având pe spate numărul 17, nu 10, număr purtat de argentinian pe aproape tot parcursul carierei.
Totuși, nord-irlandezul a declarat că nu ar scoate niciodată la licitație acel tricou: "Dacă ar veni un colecționar privat care și-l dorește cu adevărat, dacă ar veni persoana potrivită, atunci da. Dar nu l-aș pune niciodată pe EBay sau alte site-uri de licitații. Are o valoare sentimentală deosebită."
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13