Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, un nou record pentru PSG, după Supercupa Franței! Borna atinsă pe Parc des Princes

Dani Morar

Publicat 04/01/2024 la 15:54 GMT+2

PSG a cucerit miercuri seara Supercupa Franței, după un meci câștigat cu 2-0 în fața lui Toulouse. Kylian Mbappe a marcat al doilea gol al campioanei și a stabilit încă un record uluitor pentru formația franceză, depășindu-l pe Edinson Cavani.

Kylian Mbappé celebra la Supercopa de Francia con el PSG

Credit imagine: Getty Images

PSG nu a avut mari emoții în Supercupa Franței, trofeu pe care l-a cucerit în urma victoriei cu toulouse, scor 2-0. Cele două formații s-au întâlnit din postura de campioană, respectiv deținătoarea a Cupei Franței.
Parizienii și-au făcut viața ușoară încă din startul meciului, deschizând scorul după doar 3 minute, prin sud-coreeanul Kang-In Lee. Mbappe a dublata avantajul formației antrenate de Luis Enrique chiar înaintea pauzei și a stabilit scorul final.
Starul francez a ajuns la 111 goluri marcate pe Parc des Princes pentru PSG, un record în istoria clubului. Edinson Cavani, cel care a jucat aici între 2013 și 2020, deținea vechiul record, cu 110 reușite pe stadionul de casă al miliardarilor.
La finalul partidei, Mbappe a vorbit despre viitorul său și a dezvăluit că are un acord cu președintele Al Khelaifi, dar că nu a luat încă o decizie.
"Încă nu am luat o decizie (n.r. în privința viitorului său), dar am un acord cu președintele Al-Khelaifi și asta înseamnă că toate părțile sunt protejate. Mă concentrez pe echipă, nu pe situația mea.
Nu m-am decis asupra viitorului meu, nu am ales. Nimeni din interiorul clubului nu vorbește despre asta, nu este un subiect",a declarat Kylian Mbappe.
Citește și:

Mbappe la Liverpool?

Viitorul lui Kylian Mbappe continuă să fie marea telenovelă a pieței de transferuri din 2024. Starul francez, cu un contract la PSG până la finalul sezonului, a intrat în ultimele 6 luni de contract de la 1 ianuarie şi e liber să negocieze cu orice echipă. Real Madrid face presiuni uriaşe pe lângă jucător să îşi pună iscălitura pe viitorul angajament în perioada imediat următoare (se vorbeşte de un deadline reprezentat de mijlocul lunii ianuarie), pentru a fi sigură că nu va fi într-o postură similară cu cea de acum 2 ani. Doar că "galacticii" nu au concurenţă doar de la PSG, care îl momeşte cu o ofertă superioară, ci şi de la Liverpool.
Liverpool a fost de mai multe ori în centrul atenției, în ultimii ani, când a venit vorba de numele lui Mbappe, dar de fiecare dată englezii au dezmințit zvonurile. Cotidianul Le Parisien scrie totuşi că Jurgen Klopp are un plan pentru a-l aduce din această vară în Premier League. Există o tot mai mare probabilitate ca Salah să plece la arabi, de unde a avut o ofertă uriaşă încă din perioada anterioară de mercato. "Cormoranii" ar avea astfel bugetul pentru a acoperi salariul lui Mbappe, care ar fi un înlocuitor ideal pentru "King Mo". Din punct de vedere sportiv, mutarea ar fi extrem de inspirată, chiar dacă Salah are în continuare cifre fantastice. Totuşi, egipteanul va împlini 32 de ani în vară, astfel că înlocuirea lui cu un fotbalist world class de 25 de ani nu are cum să fie decât un pariu reuşit.
Klopp l-a vrut și atunci când era doar un puști promițător la Monaco, dar Kylian a preferat atunci oferta superioară pusă pe masă de către PSG. Un alt argument este de ordin sentimental. Mama lui Kylian, Fayza Lamari, care este și agentul său, este mare fan Liverpool.
"Da, am vorbit cu Liverpool acum 5 ani. Este clubul preferat al mamei mele" a recunoscut Kylian Mbappe într-un interviu acord ziarului engez The Telegraph în iarna trecută.
Dacă Jurgen Klopp reușește să-l convingă pe Mbappe să vină pe Anfield ar fi o lovitură uriașă de imagine, dar și un plus pe care Liverpool în pune pe masă în lupta pentru titlu din Premier League. Mbappe nu a semnat încă niciun contract cu Real Madrid, iar atmosfera de la Liverpool poate înclina balanța pentru un contract pe teren lung cu echipa de pe Anfield, în câteva luni când devine liber de înțelegerea cu PSG.
Klopp a admis în toamnă că şi l-ar dori pe francez, apreciindu-i în mod deosebit calităţile, dar a spus la vremea respectivă că formaţia sa nu şi-l va permite, motiv pentru care nu trebuie luată în calcul drept posibilă viitoare destinaţie. În ciuda acelui discurs, jurnaliştii de la Le Parisien susţin că formaţia engleză a făcut un marcaj tot mai strâns pe lângă reprezentanţii lui Kylian şi nu ar fi deloc exclus să asistăm la o adevărată "bombă" pe piaţa transferurilor, venită din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo