Tudor Băluţă, care mâine va împlini 21 de ani, a părăsit Olanda în urmă cu 11 zile, când erau în jur de 1.000 de cazuri de coronavirus raportate, şi a retrăit această evoluţie în România, care acum se apropie tot mai mult de acest prag. Mijlocaşul lui ADO Den Haag, împrumutat de la Brighton, e înconjurat acum de familie şi vede mult mai clar importanţa lucrurilor simple, potrivit unui interviu acordat pentru frf.ro.
"Virusul s-a răspândit destul de rapid şi în Olanda, şi în ţară, dar eu consider că reacţia românilor a fost mai bună. Spun asta pentru că măsurile au fost luate la noi mai repede, iar oamenii par să fie mai conştienţi de pericolul existent. Să sperăm că în România lucrurile vor sta mai bine decât acolo! Asta depinde de noi, de fiecare! Ceea ce ştiu e că, practic, noi controlăm tot ce se întâmplă acum, prin acţiunile noastre. Dacă înţelegem importanţa distanţării sociale, a igienei, şi stăm în casă cât mai mult, sunt sigur că efectele nu vor mai fi aceleaşi şi ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale cât mai repede. Ştiu că este greu de acceptat să nu îţi vezi prietenii, familia, să nu poţi ieşi din casă ca înainte. Şi noi, sportivii, nu ne putem antrena, nu ne practicăm meseria. Dar cea mai importantă este sănătatea fiecăruia. Până la urmă, viaţa are prioritate. Iar fotbalul, deşi este ceea ce toţi iubim, cade în plan secund în astfel de momente", a declarat el pentru sursa citată.

Tudor Băluță, interviu pentru frf.ro

Fotbal
Steliano Filip, exclus din lotul lui Dinamo, înaintea returului cu U Cluj! Pe cine va miza Uhrin
ACUM 3 ORE
Mijlocașul a declarat că a discutat şi cu persoane de la Brighton. "Am vorbit cu mai mulţi oameni din club, din fericire toţi sunt bine. Însă sunt oameni care suferă şi sper ca ultimele decizii luate să ajute la prevenirea răspândirii. Cred, totuşi, că pentru mult timp lumea nu luase în serios efectele virusului. Îmi doresc doar ca această perioadă să se încheie cât mai repede şi cât mai bine. Atât acolo, cât şi în restul ţărilor afectate".
Întrebat dacă sunt lucruri care înainte de pandemie i se păreau banale şi acum să le aprecieze altfel, Băluţă a răspuns: "Bineînţeles! Nici nu realizăm cât de mult înseamnă să pot ieşi afară când vreau, chiar şi pentru o banală plimbare până la magazin, să îmi cumpăr o sticlă de apă… Obişnuinţa, monotonia, învăluiau aceste lucruri. Acum însă, când nu mă pot bucura de ceva atât de simplu, reînvăţ importanţa lucrurilor mici, simple. Îmi doresc să văd totul cu alţi ochi şi să fiu recunoscător pentru tot, după această perioadă.Deşi nu e un film nou, abia acum am apucat să văd “Bohemian Rhapsody”, despre viaţa lui Freddie Mercury, şi mi-a plăcut. Am citit recent o carte foarte interesantă, având ca subiect dezvoltarea mentală: “Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson. De obicei îmi place să contribui în bucătărie. La gătit. Începe să devină o pasiune! Iar perioada asta e numai bună pentru a învăţa lucruri noi din arta gătitului".
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Lotul lărgit convocat de Adrian Văsîi la naționala U19, care va participa la Campionatul European
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Jucătorii lui Liverpool, scoși din sărite de UEFA! Decizia care i-a scandalizat pe "cormorani"
ACUM 4 ORE