Calificat în grupele Champions League, "Il Luce" nu a avut parte de transferurile pe care și le-a dorit. Totuși, tehnicianul român se va putea baza pe un fotbalist în care are mare încredere.
Tudor Băluță a impresionat în stagiunea 2018-2019, evoluțiile de la Campionatul European U21, unde a ajuns cu România până în semifinale, aducându-i transferul în cel mai puternic campionat al lumii. Brighton a plătit anul trecut 4,5 milioane de euro pentru transferul său, însă mijlocașul central nu a reușit să se impună. A fost împrumutat rapid la ADO Den Haag, unde de asemenea a avut probleme de adaptare, dar acum e gata de un nou început.

Tudor Băluță, la Dinamo Kiev | Șansa carierei pentru român

Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
Presa din Ucraina notează că împrumutul său la Dinamo Kiev e deja rezolvat. Băluță a efectuat deja vizita medicală și azi, în ultima zi de transferuri, își va pune semnătura pe contractul cu echipa lui "Il Luce". După o perioadă în care a dezamăgit, mijlocașul de 21 de ani se va bucura de încrederea oferită de un mare tehnician, care crede în calitățile sale, astfel că premisele sunt pozitive.
"Mijlocașul român Tudor Băluță a devenit jucătorul lui Dynamo Kiev. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani, care aparține de Brighton, va juca la Kiev până în vara anului 2021", notează sport.ua.
Și alte publicații din Ucraina au confirmat că părțile s-au înțeles pentru un împrumut al mijlocașului lansat în fotbalul mare de Viitorul.
"Împrumutul lui Băluță e rezolvat. Dinamo Kiev va avea opțiunea de a-l cumpăra definitiv la finalul sezonului", scrie 1927.kiev.ua.
Dinamo Kiev Inside vine cu o confirmare a împrumutului chiar de la patronul formației din capitala Ucrainei, Igor Surkis.
"Din câte am înțeles, jucătorul român a fost supus unui examen medical, iar mutarea va fi făcută, îl luăm sub formă de împrumut", a spus omul cu banii de la Kiev, potrivit sursei citate.
De notat că Băluță s-a aflat și pe lista lui Galatasaray, dar internaționalul român a preferat Dinamo Kiev datorită prezenței lui Mircea Lucescu.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Dinamo Kiev a dat afară un jucător din cauza orientării politice a tatălui său! Anunțul clubului
14/04/2022 LA 17:05
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36