După 2 luni de anchetă, ieri a venit primul verdict în cazul arbitrilor români acuzați de rasism în partida PSG-Istanbul Bașakșehir din luna decembrie. Inspectorul Comisiei de Etică a forului european a ajuns la concluzia că expresiile folosite de Sebastian Colțescu și Octavian Șovre nu au avut tentă rasistă, ci au fost cel mult exprimări nefericite pentru a-l ajuta pe centralul Ovidiu Hațegan să-l identifice pe Pierre Webo, antrenorul secund de la echipa turcă.

Decizia finală va fi luată în perioada următoare de Comisa de Disciplină a UEFA, dar gruparea turcă pune noi presiuni și insistă pentru pedepsirea drastică a arbitrilor români.

Fotbal
Mirel Rădoi, avertizat înaintea preliminariilor: "Joci cu Germania cu rezerve de la penultimul loc?"
ACUM 31 MINUTE

Goksel Gumușdag: "Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum luptă UEFA contra rasismului"

Prin vocea lui Goksel Gumușdag, liderul lui Bașakșehir și un apropiat al dictatorului Recep Tayyip Erdogan, clubul turc insistă că românii sunt vinovați de rasism. Acesta a declarat pentru un post de televiziune din Turcia că i-a trimis o nouă scrisoare lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA, în care a reafirmat poziția clubului cu privire la acest caz.

"Poziția lui PSG și Bașakșehir împotriva rasismului a intrat în istorie. A avut un ecou incredibil în lumea întreagă. I-am trimis o scrisoare președintelui UEFA, Aleksander Ceferin. Inspectorul și-a finalizat ancheta și a trimis cazul arbitrilor la Comisia de Disciplină. Acum așteptăm rezultatul.", a declarat Goksel Gumușdag pentru TRT News, citat de gsp.ro.

Turcii solicită în continuare excluderea pe viață a lui Colțescu și Șovre, considerând că în caz contrat lupta celor de la UEFA împotriva rasismului rămâne doar la nivel declarativ: "Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum luptă UEFA contra rasismului. Noi am cerut ca acești doi arbitri să fie suspendați pe viață."

Citește și: AVOCATUL LUI COLȚESCU A EXPLICAT CUM A DECURS ANCHETA UEFA ÎN CAZUL ARBITRULUI ROMÂN

https://i.eurosport.com/2021/02/12/2992834.jpg
Fotbal
Cosmin Contra și-a găsit angajament! Unde va lucra fostul antrenor al lui Dinamo
ACUM 30 MINUTE
Premier League
Vești proaste pentru Liverpool: Henderson ar putea rata restul sezonului și Euro 2020
ACUM O ORĂ