După 2 luni de anchetă, ieri a venit primul verdict în cazul arbitrilor români acuzați de rasism în partida PSG-Istanbul Bașakșehir din luna decembrie. Inspectorul Comisiei de Etică a forului european a ajuns la concluzia că expresiile folosite de Sebastian Colțescu și Octavian Șovre nu au avut tentă rasistă, ci au fost cel mult exprimări nefericite pentru a-l ajuta pe centralul Ovidiu Hațegan să-l identifice pe Pierre Webo, antrenorul secund de la echipa turcă.
Decizia finală va fi luată în perioada următoare de Comisa de Disciplină a UEFA, dar gruparea turcă pune noi presiuni și insistă pentru pedepsirea drastică a arbitrilor români.

Goksel Gumușdag: "Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum luptă UEFA contra rasismului"

Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Ce le-a promis Neymar fotbaliștilor coreeni pentru a nu-l accidenta în meciul din optimi
ACUM 3 ORE
Prin vocea lui Goksel Gumușdag, liderul lui Bașakșehir și un apropiat al dictatorului Recep Tayyip Erdogan, clubul turc insistă că românii sunt vinovați de rasism. Acesta a declarat pentru un post de televiziune din Turcia că i-a trimis o nouă scrisoare lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA, în care a reafirmat poziția clubului cu privire la acest caz.
"Poziția lui PSG și Bașakșehir împotriva rasismului a intrat în istorie. A avut un ecou incredibil în lumea întreagă. I-am trimis o scrisoare președintelui UEFA, Aleksander Ceferin. Inspectorul și-a finalizat ancheta și a trimis cazul arbitrilor la Comisia de Disciplină. Acum așteptăm rezultatul.", a declarat Goksel Gumușdag pentru TRT News, citat de gsp.ro.
Turcii solicită în continuare excluderea pe viață a lui Colțescu și Șovre, considerând că în caz contrat lupta celor de la UEFA împotriva rasismului rămâne doar la nivel declarativ: "Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum luptă UEFA contra rasismului. Noi am cerut ca acești doi arbitri să fie suspendați pe viață."
Citește și: AVOCATUL LUI COLȚESCU A EXPLICAT CUM A DECURS ANCHETA UEFA ÎN CAZUL ARBITRULUI ROMÂN
https://i.eurosport.com/2021/02/12/2992834.jpg
Cupa Mondială FIFA
Omagiu emoționant adus lui Pele după calificarea Braziliei în sferturile Cupei Mondiale din Qatar
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Discurs de învingător al selecționerului Japoniei, după eliminare: "Viitorul ne aparține!"
ACUM 4 ORE