Gaziantep a deschis scorul rapid, în minutul 6, dar a fost egalată în minutul 26. Patru minute mai târziu, trupa lui Șumudică a trecut din nou în avantaj. Alexandru Maxim, care a fost titular alături de Alin Toșca, a marcat în minutul 61, din pasa lui Kevin Mirallas, cel care pasase și la golul al doilea. Românul a preluat și a șutat din marginea careului, la colțul lung. Maxim a fost schimbat în minutul 74, după ce a primit cartonaș galben în minutul 70.
Grație reușitei de azi, internaționalul român a urcat pe locul 2 și în clasamentul golgheterilor din Turcia, cu șapte reușite, la doar una distanță de primul loc.Doar Aboubakar de la Beșikștaș stă mai bine decât mijlocașul român (8 goluri), în vârstă de 30 de ani. Echipa lui Marius Șumudică ar putea urca chiar pe primul loc, cel puțin pentru câteva ore, sâmbăta viitoare, când va juca împotriva ultimei clasate, Erzurum.
Fotbal
Înfrângere pentru Pisa în Cupa Italiei, la debutul lui Moruțan! Maxim a înscris în campionatul Turci
06/08/2022 LA 19:52

Alex Maxim, pe culmile succesului datorită lui Marius Șumudică

Alex Maxim a recunoscut că un mare merit pentru reușitele de excepție din campionatul Turciei îi revine lui Marius Șumudică: "M-a făcut să mă simt un jucător important, m-a băgat meci de meci chiar dacă am avut uneori și evoluții mai șterse. Un jucător, indiferent cât este de talentat, dacă nu joacă în meciuri oficiale e destul de greu să progreseze. Șumudică e un foarte bun pedagog, știe să discute cu jucătorii, îi simte, și asta face cu tot lotul, nu doar cu titularii.
Vorbește și în engleză și în portugheză, are și doi translatori. Îl auzim și din teren, se aude tot, ăsta e felul lui de a fi, ne-am obișnuit, inspiră o anume agresivitate echipei. De aceea suntem sus. Lumea era puțin sceptică în privința lui Gaziantep, nimeni nu ne dădea multe șanse, dar putem aspira la lucruri frumoase acum", a spus Maxim pentru Digi Sport.
Turkish Süper Lig
Alex Maxim, meci uriaș contra Galatei! Românul, gol și două assist-uri în victoria lui Gaziantep
20/03/2022 LA 15:11
Turkish Süper Lig
Alexandru Maxim, de neoprit în Turcia: dublă pentru Gaziantep cu Hatayspor! Ce notă a primit românul
07/03/2022 LA 20:49